Νεο παραλήρημα Κιλιντσάρογλου: Ο Ερντογάν δεν κάνει τίποτα για τα νησιά που μας ανήκουν


Σε νέα αντιπαράθεση μπήκαν σήμερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επί των 18 ελληνικών νησιών που η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι είναι τουρκικά.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι η κυβέρνηση του ΑΚΡ που παρέδωσε τα 18 νησιά στην Ελλάδα και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάει να κάνει τις ερωτήσεις του σε αυτούς που τα είχαν παραδώσει, εννοώντας τις προηγούμενες

κυβερνήσεις του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

«Τα νησιά ανήκουν σε εμάς ή στην Ελλάδα;», ρωτάει (ο Κιλιτσντάρογλου). Από το να κάνεις σε εμάς αυτή την ερώτηση, πήγαινε και ρώτα εκείνους που παρέδωσαν αυτά τα νησιά τότε. Πότε παραδόθηκαν αυτά τα νησιά εκεί (στην Ελλάδα); Πήγαινε και ζήτα λογαριασμό από εκείνους που παρέδωσαν αυτά τα νησιά (στους Έλληνες). Μην με κάνεις να ανοίξω το στόμα μου. Κοίτα, έτσι και μιλήσω, δεν θα μπορείς να βγεις από μέσα», ανέφερε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε ομιλία του σε συνέδριο του κόμματός του στην Κωνσταντινούπολη είχε προκαλέσει και πάλι την κυβέρνηση να του απαντήσει για τα νησιά. «Όσον αφορά στα νησιά του Αιγαίου: Έχω κάνει του κόσμου τις ερωτήσεις για τα νησιά του Αιγαίου. Κάθε φορά ρωτάω! Αυτά τα νησιά σε εμάς ανήκουν ή στην Ελλάδα, σύντροφοι; Απαντάει σε κάθε ερώτηση που βγαίνει από το στόμα μου, αλλά όταν ερχόμαστε σε αυτή την ερώτηση σιωπά ο ευλογημένος (ο Ερντογάν). Κιχ δεν βγάζει! Κιχ δεν βγάζει! Τίνος είναι αυτά τα νησιά, σύντροφοι;», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα