Νέες απώλειες για χρυσό παρά την πτώση δολαρίου

Με απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε το δολάριο από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Σημερινά στοιχεία έδειξαν μια μικρότερη από ό,τι αναμενόταν αύξηση στις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, σε μια εξέλιξη που θα μπορούσε να δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve,

Fed) σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο χρυσός βρέθηκε υπό πίεση μετά από σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, που μετρίασαν την αισιοδοξία για έναν νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Χθεσινό δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν προσεγγίσει την Κίνα για νέες συνομιλίες, σε μια προσπάθεια να δοθεί στο Πεκίνο μία ακόμα ευκαιρία να κατευνάσει τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον, προτού η κυβέρνηση Trump επιβάλει επιπλέον δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.

Ο αμερικανός οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, επιβεβαίωσε την είδηση, αναφέροντας πως η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε πρόσκληση στην Κίνα.

Ωστόσο, με σημερινό του tweet, ο Trump ανέφερε ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια ουσιαστική πρόοδος, ενώ διέψευσε τα περί πιέσεων για τη σύναψη συμφωνίας με την Κίνα.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 2,70 δολ. ή 0,2% στα 1.208,20 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, στο 1,168 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,3% στις 94,5 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα