Νέα εφαρμογή αναγνωρίζει τα αυθεντικά ιταλικά προϊόντα

Στην προσπάθεια προστασίας του brand «Made in Italy», δημιουργήθηκε μια νέα εφαρμογή για smartphones η οποία βοηθά τους καταναλωτές να αναγνωρίζουν τα αυθεντικά ιταλικά προϊόντα, αποφεύγοντας την πληθώρα των απομιμήσεων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από τη μη – κερδοσκοπική οργάνωση «Reliability» και ο τρόπος που λειτουργεί είναι πολύ απλός. Ο καταναλωτής «σαρώνει» το barcode του προϊόντος για να επιβεβαιώσει επί τόπου

αν το προϊόν που επέλεξε είναι όντως ιταλικό ενώ λαμβάνει επίσης και μερικές επιπλέον πληροφορίες όπως τον τρόπο παραγωγής του μαζί με φωτογραφίες, τεχνικές πληροφορίες, video κ.ά.

Βαλσαμικό ξίδι, κρασί και παρμεζάνα είναι ένα ενδεικτικό κομμάτι της ιταλικής παραγωγής που έχει πληγεί από απομιμήσεις που δυστυχώς κατακλύζουν την παγκόσμια αγορά. Η χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής λοιπόν σκοπό έχει την άμεση αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς που επιφέρει η διακίνηση απομιμήσεων και κατ' επέκταση της γενικότερης εικόνας των ιταλικών προϊόντων εντός αλλά κυρίως εκτός της χώρας παραγωγής τους.

info
https://itunes.apple.com/it/app/reliabitaly/id1136909180?l=en&mt=8

πηγή: olivemagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα