Νέα αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου

Αύξηση μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας μάλιστα άνοδο για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

αυξήθηκαν κατά 4,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Νοεμβρίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια ηπιότερη αύξηση κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.

Σημειώνεται ότι την τελευταία φορά που τα αποθέματα είχαν αυξηθεί επί εννέα συνεχόμενες εβδομάδες ήταν μεταξύ της 6ης Ιανουαρίου και της 3ης Μαρτίου 2017, σύμφωνα με το «Reuters».

Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 198.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 77.000 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις για μια πτώση κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.

Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 183.000 βαρέλια την ημέρα.
«Κόντρα» στα στοιχεία της ΕΙΑ, η τιμή του αργού διεύρυνε τα κέρδη, σημειώνοντας -περί τις 18:30- άνοδο 3,4% στα 55,2 δολ. ανά βαρέλι, ενώ πριν τα στοιχεία διαπραγματευόταν στα 54,4 δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα