Να έλθει στη Βουλή η Συμφωνία για το Σκοπιανό πριν υπογραφεί, ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον Παυλόπουλο


Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε η συμφωνία σχετικά με το ονοματολογικό να έρθει στη Βουλή πριν υπογραφεί από την Κυβέρνηση ζήτησε σήμερα αυτοπροσώπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου.

Στη συνομιλία του με τον ΠτΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση», με την αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότηταςαπό την Κυβέρνηση, και επισήμανε εκ νέου ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει, απο τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της συμφωνίας.

Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να δεσμεύει τη χώρα και να δημιουργεί μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την έγκριση της Βουλής, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει ώστε η συμφωνία να έρθει το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή.

«Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας ξανά τον ΠτΔ να παρέμβει ώστε να συμβεί το «συνταγματικά αυτονόητο».

Απαντώντας στο αίτημα του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι αποτελεί υποχρέωσή του να ακούσει τις απόψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε ότι, με πλήρη σεβασμό του συντάγματος θα πράξει αυτό που του αναλογεί.

Keywords