Ν. Σταθόπουλος: Στο Νταβός με Τραμπ, Μέι και Goldman Sachs

Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Νίκος Σταθόπουλος ήταν ο μοναδικός Έλληνας επιχειρηματίας που πήρε μέρος στη Σύνοδο του Νταβός, η οποία φέτος κατέρριψε κάθε ρεκόρ συμμετοχής, αφού συγκεντρώθηκαν 20 αρχηγοί κρατών και συνολικά εκπρόσωποι 70 κυβερνήσεων.

Ο Managing Partner και επικεφαλής του private equity fund BC Partners Νίκος Σταθόπουλος είχε ιδιαίτερα ενεργή παρουσία στη σύνοδο, καθώς η ΒC Partners

ολοκλήρωσε το 10ο fund της, το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του έχοντας υπό διαχείριση 9 δισ. δολάρια.

Το νέο fund της BC δημιουργεί νέους επενδυτικούς ορίζοντες στο private equity, που μέχρι σήμερα έχει κάνει deals αξίας 121 δισ. δολαρίων.

Ο Νίκος Σταθόπουλος ήταν μεταξύ των 150 ατόμων που προσκλήθηκαν στη δεξίωση την οποία παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο επιχειρηματίας είχε και γεύμα εργασίας με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

Εκτός από τον Ν. Σταθόπουλο, στο Νταβός έδωσαν το «παρών» όλοι οι ισχυροί των μεγάλων funds με τους οποίους και είχε επαφές, όπως ο ιδρυτής του Blackstone Στέφεν Σβάρτσμαν, ο επίσης εκ των ιδρυτών του Carlyle Group Ντέιβιντ Ρούμπενσταϊν, το KKR κ.ά.

Ο Ελληνας επιχειρηματίας είχε ξεχωριστά γεύματα εργασίας με τους διευθύνοντες συμβούλους των Morgan Stanley, Goldman Sachs και J.P. Morgan, όπως και με τον CEO της Google. Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να ακούσει την καγκελάριο Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να παρουσιάζουν τις απόψεις τους για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα