Μοσκοβισί: Θα με ενδιέφερε η προεδρία της Κομισιόν

Το ενδιαφέρον του για την προεδρία της ΕΕ εξέφρασε με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως αναφέρει, «η υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να με ενδιαφέρει».

Ωστόσο,ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας διευκρίνισε ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για μια τέτοια κίνηση: «Δεν θα έκανα για την προεδρία

της Κομισιόν μια καμπάνια για την καμπάνια, παρά μόνον με την αξίωση να κερδίσω. Η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση. Υπάρχει έλλειμμα ενότητας, ηγεσίας και ιδεών. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να τα οικοδομήσουμε αυτά εκ νέου την επόμενη διετία», σημείωσε.

Όπως είπε, η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία «πρέπει να ανανεωθεί. Πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε τους εκπροσώπους του κέντρου προδότες και τους Αριστερούς τρελούς.

Πρέπει να αναπτύξουμε ένα σχέδιο για το πως θα θέσουμε τέρμα στην ανισότητα στην Ευρώπη. Πρέπει να αποδείξουμε ηγετικές ικανότητες, διεθνώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν το 2019, δεν αποτελεί πάντως τη μοναδική επιλογή του 59χρονου αξιωματούχου. «Θα μπορούσα να κάνω καλά και κάτι άλλο», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα