Μνήμες Proton Bank

Η ανακοίνωση για τις αλλαγές στο υψηλότατο διοικητικό επίπεδο της Τράπεζας Αττικής ξύπνησε μνήμες από μια άλλη τράπεζα, την αλήστου μνήμης Proton Bank. O αναπληρωτής καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεράσιμος Σαπουντζόγλου - για τους φίλους, απλώς Μάκης- ήταν από τα πρόσωπα που αποτέλεσαν μέλη του Δ.Σ της μικρής αλλά θαυματουργής (όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων) τράπεζας μετά την ανάληψη του ελέγχου της απο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο Σαπουντζόγλου, παλιός και στενός συνεργάτης του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη είχε περάσει για 3 χρόνια απο την γενική διεύθυνση της Ιονικής Τράπεζας στις αρχές της δεκαετίας του 90 μετά το come back του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, στην Proton Bank η θητεία του δεν κράτησε πολύ... - μια θητεία που και ο ίδιος θέλει να την ξεχάσει. Άλλωστε, δεν υπάρχει ούτε καν αναφορά σε αυτήν στο cv του.

Πάντως, το τι παιχνίδια παίζει από καιρού εις καιρόν η Ιστορία κανείς δεν φαντάζεται. Ο καθηγητής Σαπουντζόγλου πάει πρόεδρος στην Τράπεζα Αττικής από την οποία είχε φύγει ο συνάδελφος του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Τρύφων Κολλίντζας για να κάνει το μοιραίο βήμα της καριέρας του, αναλαμβάνοντας επικεφαλής της Proton Bank. Το τι επακολούθησε είναι γνωστό στο Πανελλήνιο.

Keywords