Μητσοτάκης: Να φύγει το γρηγορότερο η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο


Στην άμεση προσφυγή στις κάλπες επιμένει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης λίγα 24ωρα μετά τη διατύπωση του αιτήματος από το βήμα της Βουλής κατά την προ ημερησίας συζήτησης για τη διαφθορά.

«Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Με εκλογές. Με την απόφαση του ελληνικού λαού» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κεφάλαιο.

«Το

κόστος της συνέχισης της καταστροφής είναι απείρως μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους. Ας το καταλάβουν. Πρέπει να φύγουν» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος παρομοίασε τη χώρα «με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα».

Επισημαίνει, επίσης, ότι «οικουμενικό σχήμα πάνω σε λαϊκισμό, διχασμό και καθεστωτική νοοτροπία δεν χτίζεται» εκφράζοντας την πεποίθηση πως «οποτεδήποτε και αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά» την ώρα που δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δίνει προβάδισμα 8 μονάδων στη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.

Συνεχίζοντας την κριτική του για την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι «η πολιτική της Κυβέρνησης είναι αναποτελεσματική, υφεσιακή και ατελέσφορη» και τονίζει: «Ασφαλώς χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πλεύσης. Οι λάθος παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν δεσμεύουν σε τίποτα μια νέα Κυβέρνηση. Αλλά θέλω να προειδοποιήσω τους πάντες: Όσο περισσότερο μένει αυτή η Κυβέρνηση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ζημιά».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη, καθώς το Κράτος απουσιάζει». Χαρακτηρίζει «έκτρωμα» το νόμο για το προσφυγικό και εξηγεί: «Επιτρέπουν ελεύθερα την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα. Ετοιμάζουν ένα πάρτυ αδιαφάνειας με απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς για τις δράσεις που απαιτούνται. Δεν καθιερώνουν τα κλειστά κέντρα παραμονής των παράτυπων μεταναστών, παραβιάζοντας όσα συμφωνήσαμε οι πολιτικοί αρχηγοί. Παραδίδουν τα πάντα στις Μ.Κ.Ο., καταργούν κάθε έννοια αποτελεσματικότητας στο κράτος. Λύσεις, προφανώς, υπάρχουν. Αλλά αυτές θα πρέπει να αναζητηθούν μακριά από ιδεοληψίες, με υπεύθυνο σχεδιασμό και σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους Βαλκάνιους γείτονές μας».

Επανέρχεται, τέλος, στο αίτημα του «να διερευνηθεί αν το συγκεκριμένο σχέδιο (σ.σ. το plan B για το οποίο μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης) ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, όπως οι ίδιοι οι πρώην υπουργοί του ισχυρίζονται. Επιπλέον ζητούμε η Εξεταστική Επιτροπή να διερευνήσει εάν υπήρχαν προπαρασκευαστικές ενέργειες ή και αρχή εκτέλεσης του σχεδίου αυτού». «Είναι πολύ σημαντικό να μάθουν οι Έλληνες πολίτες αν η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα προέκυπτε «κλείσιμο» των τραπεζών και με τις ενέργειες ή παραλείψεις της επέφερε τη συνέπεια αυτή, δηλαδή την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία που βιώνουμε τώρα» καταλήγει για το θέμα αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα