Μητσοτάκης: «Χάσαμε τρία χρόνια και 26 δισ. εθνικού πλούτου»

Με επίθεση κατά μέτωπο ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε λίγη ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν και με τα δυο τους χέρια και έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε ποτέ η χώρα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή

έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση ενώ η χώρα έβγαινε από την κρίση.

«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι εφιάλτης για τον οποίο φταίνε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος» συνέχισε. «Αν δεν είχαν ξεγελάσει τους Έλληνες η χώρα μας θα ήταν εκτός κρίσης».

«Χάσαμε τρία χρόνια και 26 δισ. εθνικού πλούτου» σημείωσε. «Δεν είναι αυταπάτη, είναι απάτη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Στο σημείο αυτό κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει τι ένιωσε όταν άκουσε τον κ. Βαρουφάκη να λέει ανοησίες το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

«Είστε όλοι συνένοχοι στην πολιτική απάτη, παγιδεύετε τη χώρα σε μία πορεία χωρίς προοπτική» είπε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. «Όλοι οι εφιάλτες κάποια στιγμή τελειώνουν» προσέθεσε.

«Είχατε πει ότι θα σκίσετε τα μνημόνια και τώρα τα υπογράφετε δύο- δύο και με τα δύο χέρια» κλιμάκωσε την επίθεση προς τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού που παραβιάστηκαν. «Πήγατε από το go back κυρία Μέρκελ στο ευχαριστώ κυρία Μέρκελ, υποσχεθήκατε να τελειώσετε με το παλιό και χρίζετε ένα νέο πελατειακό κράτος, έχετε καταντήσει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο» υπογράμμισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη και ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

«Κάνατε ότι μπορούσατε για να διαλύσετε ΜΜΕ που δεν συνθηκολόγησαν, ενώ η ΕΡΤ έχει γίνει ΥΕΝΕΔ» προσέθεσε και έκανε λόγο για σύστημα εκβιασμών και απειλών σε βάρος πολιτικών αντιπάλων.

«Από τη στιγμή που ένας αριστερός γίνεται εξουσιομανής αμοραλιστής δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια για το τι θα κάνει για να παραμείνει στην εξουσία» ανέφερε, δανειζόμενος σχετική αποστροφή από δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη.

Και έστρεψε το βλέμμα του προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Αν είχατε στοιχειώδη ντροπή θα είχατε παραιτηθεί».

Περνώντας στο θέμα της προνομοθέτησης υπενθύμισε παλαιότερη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην οποία υποστήριζε ότι δεν πρόκειται να τα δεχθεί η κυβέρνηση. Υπενθύμισε και τη δέσμευση Τσακαλώτου ότι θα παραιτούταν αν έπεφτε το αφορολόγητο. Τρίτος στη λίστα της αναξιοπιστίας ήταν ο υπουργός Άμυνας, τον οποίο κατηγόρησε πως αθέτησε όλες του τις δεσμεύσεις προς τους στρατιωτικούς.

Και εμείς ψηφίσαμε μνημόνια, δεν το κάναμε με τόσο ενθουσιασμό, είπε σε μία αποστροφή του λόγου του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σήκωσε τον τόμο του τέταρτου μνημονίου. Είναι το πιο βαρύ κυριολεκτικά είπε, προκαλώντας τα γέλια των βουλευτών.

«Θριαμοβολογείτε για το πλεόνασμα, είστε η καλύτερη διαφήμιση για τη λιτότητα στην Ευρώπη» συνέχισε «ζητούσατε λεφτά χωρίς μέτρα και τώρα έχουμε μέτρα χωρίς λεφτά».

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα