Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά το sell-off

Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street, στον απόηχο του χθεσινού ξεπουλήματος σε μετοχές και ομόλογα.

Dow Jones και S&P 500 υποχωρούν ελαφρά, ενώ ο Nasdaq επιχειρεί ανοδική αντίδραση. Την ίδια ώρα καταγράφεται ανακούφιση στα ομόλογα, με το 10ετές στο 3,17%, ενώ άλμα πραγματοποιεί ο χρυσός σχεδόν κατά 2%, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν σε ασφαλή καταφύγια.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 25.555 μονάδες, ο S&P 500 οριακά κατά 0,10% στις 2.782 μονάδες, ενώ ο Nasdaq

ενισχύεται κατά 0,40% στις 7.450 μονάδες.

Tην Τετάρτη, ο βιομηχανικός δείκτης βούτηξε 831 μονάδες ή 3,15%, μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις της τελευταίας πενταετίας. Η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και η μετατόπιση επενδυτών από τον τεχνολογικό τομέα, σε συνδυασμό με τους φόβους για την έλευση του τυφώνα Μάικλ, οδήγησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στη Fed υποστηρίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα έπρεπε να «ανεβάσει ταχύτητα» στις αυξήσεις επιτοκίων. «Δεν θα ήθελα ούτε κατ’ ελάχιστο να δω την οικονομία να επιβραδύνεται, χωρίς ενδείξεις πληθωρισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την Πέμπτη, ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 2,3% τον Σεπτέμβριο από 2,7% τον Αύγουστο, ανακουφίζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών.

Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση του πληθωρισμού στο 2,4%.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, που δεν προσμετράει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, ενισχύθηκε 0,1% σε μηνιαία βάση και 2,2% σε ετήσια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,38% χαμηλότερα στα 72,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί άλμα 2% στα 1.217 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται χαμηλότερα έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,156 δολ./ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα