Μικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα σε Γιούνκερ-Τραμπ

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς συνεχίζεται το μπαράζ εταιρικών μάκρο, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η συνάντηση Γιούνκερ-Τραμπ.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,27% στις 25.169 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,17% υψηλότερα, ενώ ο S&P 500 είναι αμετάβλητος στις 2.822 μονάδες.

O Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα συναντηθεί σήμερα με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Αμερικανό πρόεδρο, σε μία προσπάθεια να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις όσον αφορά τους δασμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα

του Politico, ο κ. Γιούνκερ θα κάνει δύο προτάσεις στον Αμερικανό πρόεδρο για μείωση των δασμών μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 0,35% στα 68,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,67% στα 1.242 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1706 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 2,937%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Motors βουτάει 6%. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων, αλλά μείωσε το guidance για όλη τη χρονιά, λόγω των αυξήσεων στις τιμές εμπορευμάτων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε κέρδη 1,81 δολάρια ανά μετοχή, σε προσαρμοσμένη βάση, σε σύγκριση με τα 1,78 δολάρια ανά μετοχή που προέβλεπαν οι αναλυτές δημοσκόπησης του Reuters. Τα έσοδα τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο έφτασαν τα 36,76 δισ. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις αλλά 0,6% χαμηλότερα από πέρυσι.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει κέρδη 6 δολαρίων ανά μετοχή το 2018, χαμηλότερα από τα $6,41 προηγουμένως.

Άνοδο 1,3% καταγράφει η μετοχή της Coca-Cola. H εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 61 σεντς, έναντι πρόβλεψης 60 σεντς. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 8,90 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης 8,54 δισ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα