Μία ακόμη σορό εντόπισαν κομάντος του Λιμενικού στο Κόκκινο Λιμανάκι - Αγώνας ζωής στις Εντατικές


Αγωνία χωρίς τέλος ζουν οι οικογένειες των ανθρώπων που παραμένουν αγνοούμενοι εδώ και οκτώ μέρες, καθώς εξανεμίζονται πλέον οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί. Παράλληλα, μάχη με το χρόνο δίνουν οι ειδικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ προκειμενου να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Εως αυτή την ώρα έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί 64 θυμάτων, ενώ το απόγευμα ένας ακόμη άνθρωπος προστέθηκε στη λίστα των νεκρών της τραγωδίας από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Οι άνδρες

της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, που διεξάγουν έρευνες στο Κόκκινο Λιμάνι, εντόπισαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας ένα άψυχο σώμα μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άντρας επέπλεε στη θάλασσα, η μπλούζα του ήταν καμένη. Όπως εξηγούν πηγές του Λιμενικού όσο περνούν οι ημέρες τα άψυχα σώματα ανθρώπων που πνίγηκαν προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φωτιά στο Μάτι θα ανεβαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας...

Όπως έγινε γνωστό, η σορός που ανασύρθηκε στο Κόκκινο Λιμανάκι ανήκει σε άντρα. Το άψυχο σώμα ήταν απαθρακωμένο. Επί του παρόντος δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αν ο νεκρός είναι ένας από τους 25 επισήμως αγνοούμενους της τραγωδίας.

Από το Λιμενικό σημειώνουν ότι οι έρευνες των μελών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών διεξάγονται σε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή η οποία -ούτε λίγο ούτε πολύ- περιλαμβάνει ολόκληρο το Νότιο Ευβοϊκό.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν στο protothema ότι είναι πολύ πιθανό να εντοπιστούν σοροί ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά στο Μάτι στην Άνδρο, τη Μύκονο, ακόμη και στο νησί της Κρήτης...

Την ίδια ώρα κανένα στοιχείο δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό για την τύχη των 25 ανθρώπων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων: Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά χθες το βράδυ, η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη έκανε αναφορά σε συγκεκριμένο αριθμό αγνοουμένων. Απέφυγε ωστόσο να δώσει αριθμό για τα θύματα. Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, εκτίμησε ότι τα θύματα μπορεί να πλησιάσουν τον εφιαλτικό αριθμό των 120 ανθρώπων.

Μάχη ζωής στις Εντατικές

Όμως, μάχη για τη ζωή τους εξακολουθούν να δίνουν στα νοσοκομεία οι τραυματίες από τη φονική πυρκαγιά: Μόλις πριν από λίγες ώρες, μια γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα στην Εντατική, καθώς η κατάστασή της παρουσίασε επιδείνωση.
Ετσι, ο αριθμός των εγκαυματιών που νοσηλεύονται στις Εντατικές, ανέβηκε και πάλι στους 11 ανέβηκε. 'Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας πριν από λίγο μία ασθενής που νοσηλευόταν σε κλινική του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» εισήχθη στη ΜΕΘ.

Πλέον, και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ 6 εγκαυματίες στον Ευαγγελισμό, 2 στο ΚΑΤ και 2 στο Θριάσιο.

Άλλοι 32 άνθρωποι που φέρουν σοβαρές βλάβες και τραύματα στους πνεύμονες και στο δέρμα λόγω της πυρκαγιάς της περασμένης Δευτέρας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, Αττικόν, Θριάσιο, Γεννηματάς, ΚΑΤ με τρία τελευταία νοσοκομεία να βρίσκονται στην αιχμή και λόγω των Μονάδων Εγκαυμάτων που διαθέτουν.

Τέλος, ένα παιδί παραμένει νοσηλευόμενο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με τους ειδικούς να αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του βαίνει βελτιούμενη.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα