Μέρκελ: Αναζητούμε την εύλογη ισορροπία στη Σένγκεν

"Ένα μεγάλο μέρος των σημερινών συζητήσεων θα αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων και το πώς θα μειώσουμε την παράτυπη μετανάστευση στην Ευρώπη", δήλωσε στους δημοσιογράφους η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κατά την άφιξή της για την άτυπη μίνι σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

"Θα υπάρξει επίσης συζήτηση για τη δευτερεύουσα μετανάστευση, πώς θα αντιμετωπίσουμε δίκαια ο

ένας τον άλλον μέσα στον χώρο Σένγκεν, πώς θα μπορέσουμε να βρούμε μια εύλογη ισορροπία", δήλωσε ακόμη η Μέρκελ και πρόσθεσε:

"Τα συζητούμε αυτά ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Όμως γνωρίζουμε ότι δυστυχώς στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν θα έχουμε μια πλήρη λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα. Γι' αυτό θα υπάρξουν διμερείς και τριμερείς συμφωνίες για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον -- δεν θα περιμένουμε πάντα και τα 28 μέλη, αλλά θα σκεπτόμαστε τι είναι σημαντικό σε ποιόν.

Αυτή η αναζήτηση ενός 'modus vivendi' και η συνέχιση της δουλειάς για να έχουμε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση βρίσκεται στο κέντρο των σημερινών συνομιλιών. Η δουλειά θα συνεχιστεί τις ερχόμενες ημέρες. Σήμερα είναι μια συμβουλευτική συνάντηση εργασίας. Είναι μια πρώτη ανταλλαγή, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Για το αν όμως μπορούμε να έχουμε διμερείς και τριμερείς συμφωνίες μέσα στις ερχόμενες ημέρες, η συνάντηση αυτή είναι πολύ σημαντική".

Μακρόν - Πρέπει να φέρουμε μια λύση της ΕΕ που βασίζεται στη συνεργασία της ΕΕ
κρατών μελών, είτε η συνεργασία όλων των 28 είτε μεταξύ των κρατών
που θέλουν να κινηθούν μαζί,

Χαβιέρ Μπετέλ, Λουξεμβούργο - Το θέμα δεν είναι η επιβίωση ενός
καγκελάριου. Πρόκειται για την εξεύρεση μιας λύσης και ελπίζω να είναι απο κοινού, για μια πολιτική μετανάστευσης και ασύλου στην Ευρώπη,

Σεμπάστιαν Κούρτς, Αυστρία - Σήμερα δεν έχουμε είμαστε εδώ για έναν ενδογερμανικό καυγά, αλλά για μια λύση στο προσφυγικό. Δεν πρέπει να λάβουμε όμως αποφάσεις χωρίς να είναι και οι 28 εδώ, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να αποφασίσουμε σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα