Με σημαία του το «ελεύθερο εμπόριο» στο G20 ο νέος Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Ολαφ Σολτς προειδοποίησε την Κυριακή ότι ο προστατευτισμός μπορεί να βλάψει τις μελλοντικές οικονομικές προοπτικές. Ανέφερε δε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με στόχο να αποτρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Καθ'οδόν προς την πρώτη του συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών του G20 και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών ο κ. Σολτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα υπογραμμίσει τη

σημασία του ελεύθερου εμπορίου για την παγκόσμια οικονομία όταν συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνιούτσιν τη Δευτέρα.

Η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται με ενωμένα τα κράτη «και πρέπει να παραμείνει έτσι» δήλωσε, για να προσθέσει ότι το ελεύθερο εμπόριο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση της μελλοντικής οικονομικής ανάπτυξης: «Γι 'αυτό θα ήταν δύσκολο αν ο προστατευτισμός έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επισήμανε ότι η Γερμανία έχει «σαφή θέση» επί των αμερικανικών δασμών και ελπίζει ότι οι περαιτέρω συζητήσεις με αξιωματούχους των ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην αποτροπή ενός διαφαινόμενου εμπορικού πολέμου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χθες Σάββατο, η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζιπίνγκ και υπογράμμισε τη σημασία της πολυμερούς συνεργασίας στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, μεταβαίνει σήμερα στην Ουάσιγκτον για να πιέσει αξιωματούχους των ΗΠΑ για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα