Με νέο μισθωτή το διατηρητέο του ομίλου Φωκά στην Τσιμισκή

Της Στεφανίας Σούκη

Ενα βήμα πριν την οριστική συμφωνία με μεγάλη αλυσίδα προκειμένου να αποκτήσει και πάλι ζωή το διατηρητέο επί της οδού Τσιμισκή 64, στη σημαντικότερη εμπορική πιάτσα της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται η ιδιοκτήτρια Trastor AEEAΠ.

Η αλυσίδα πρόκειται να μισθώσει στο σύνολό του το οκταώροφο ακίνητο που στέγαζε παλιά το αθλητικό πολυκατάστημα F Sport της Fokas

και παραμένει κενό τα τελευταία χρόνια μετά την κατάρρευσή του βορειοελλαδίτικου ομίλου. H Trastor AEEAΠ αγόρασε το ακίνητο πέρυσι στο πλαίσιο δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού από την Εθνική Leasing με ένα τίμημα ύψους 8,45 εκατ. ευρώ και ήδη έχει εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες για τις πρόσθετες εργασίες αναμόρφωσης, ενώ μετά την υπογραφή του σχετικού MoU, ο μισθωτής θα έχει περίοδο «χάριτος» τριών μηνών.

Για το διατηρητέο είχαν υποβάλει προσφορές δύο αλυσίδες, εκ των οποίων έχει ήδη γίνει η επιλογή. Το πολυώροφο πολυκατάστημα της Τσιμισκή στέγαζε το πολυκατάστημα της γνωστής αλυσίδας από τις αρχές του 2000 και θεωρείται από τα μεγαλύτερα «φιλέτα» της πόλης, πολύ περισσότερο από την στιγμή όπου στην ευρύτερη περιοχή φιλοξενούνται μεγάλα εμπορικά ονόματα.

Στη διαδικασία marketing βρίσκεται η εταιρεία για τις ιδιοκτησίες στο έτερο ακίνητο που απέκτησε πέρυσι στο Σύνταγμα, στη συμβολή των οδών Οθωνος και Φιλελλήνων 1 από την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ στα νέα αποκτήματα του εισηγμένης ΑΕΕΑΠ περιλαμβάνεται ένα ακόμη εμπορικό ακίνητο στα Χανιά, με αξία 1,3 εκατ. ευρώ επίσης από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειωτέον ότι η εταιρεία έχει ήδη διαθέσει το σύνολο των κεφαλαίων από την περυσινή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ήδη ένα κομμάτι των νέων αγορών (π.χ. στο Κronos Business Center στο Μαρούσι από τη Lamda Development) πραγματοποιείται μέσα από τη γραμμή χρηματοδότησης, ύψους 20 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει η εταιρεία. Σε επαφές βρίσκεται η διοίκηση προκειμένου να εξασφαλίσει και επιπρόσθετα τραπεζικά κεφάλαια, τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτήσουν νέες αγορές ακινήτων για την περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, δεδομένου ότι σταδιακά βγαίνουν στην αγορά και νέα επαγγελματικά ακίνητα προς πώληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα