Με μικρές απώλειες έκλεισε η Wall Street λόγω της έντασης με το Ιράν

Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή σε μια συνεδρίαση με φόντο την είδηση ότι υπήρξε απόφαση του Τραμπ για αντίποινα στο Ιράν, η οποία και ανακλήθηκε. Το γεγονός αυτό, όπως είναι ευνόητο, αύξησε τις γεωπολιτικές ανησυχίες και δημιολύργησε κλίμα επιφυλακτικότητας στους επενδυτές.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,13% στις 26.719,13 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε 0,24% πιό κάτω από την Πέμπτη, στις 8.031,71 μονάδες και ο S&P 500 που κατέγραψε την Πέμπτη

ιστορικό ρεκόρ διαμόρφωσης, έκλεισε 0,13% χαμηλότερα στις 2.950,46 μονάδες.

Σημειώνεται ότι μία ώρα, περίπου, πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης της Wall Street, ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε δημοσίευμα των New York Times ότι είχε δώσει εντολή για χτύπημα στο Ιράν και ότι την ακύρωσε την τελευταία στιγμή.

Όπως ανέφερε στο Τwitter, αποφάσισε να ακυρώσει την τελευταία στιγμή σχεδιαζόμενη επίθεση σε τρεις διαφορετικούς στόχους, όταν ένας στρατηγός του είπε ότι θα σκοτώνονταν 150 άνθρωποι. «Θα ήταν μια δυσανάλογη απάντηση για την κατάρριψη ενός drone» έγραψε.

«Δεν βιάζομαι, ο στρατός μας έχει ανασυγκροτηθεί, είναι καινούργιος και έτοιμος να δράσει, μακράν ο καλύτερος στον κόσμο. Οι κυρώσεις "δαγκώνουν" και χθες προστέθηκαν και άλλες. Το Ιράν δεν θα μπορέσει να αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα, όχι ενάντια στις ΗΠΑ και όχι ενάντια στην υφήλιο» σημείωσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε κατά 1,02% στα 57,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πέρασε τα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά, για να κλείσει στα 1.403, με άνοδο 0,44%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,13267 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ανακάμπτει από τα χαμηλά τριετίας, σημειώνοντας άνοδο έξι, περίπου, μονάδων βάσης στο 2,057%.

Keywords
Τυχαία Θέματα