Με δασμούς σε iPhones και laptops από την Κίνα απειλεί ο Τραμπ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι θα μπορούσε να επιβάλει δασμούς 10% στα iPhones και τους φορητούς υπολογιστές που εισάγονται από την Κίνα, σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Είπε επίσης ότι είναι "εξαιρετικά απίθανο" να καθυστερήσει την αύξηση των δασμών από 10% σε 25% την 1η Ιανουαρίου, μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping.

"Ίσως, εξαρτάται", δήλωσε ο πρόεδρος στην Wall Street Journal. "Θέλω να πω, μπορώ να το κάνω 10% και οι άνθρωποι θα μπορούσαν να το αντέξουν αυτό

πολύ εύκολα", πρόσθεσε.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι αναμένει να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα ύψους 200 δισ. δολαρίων στο 25%. Επίσης, θα προσθέσει δασμούς αξίας 267 δισ. δολαρίων σε προϊόντα που δεν έχουν ήδη υπαχθεί σε ισχύοντες δασμούς, εάν οι δύο χώρες δεν προβούν σε συμφωνία.

Τα προϊόντα της Apple επί του παρόντος απαλλάσσονται από τους δασμούς. Είχε προηγουμένως ανακοινωθεί ότι οι δασμοί θα επηρεάσουν το Apple Watch, AirPods και άλλα προϊόντα, αλλά όταν ανακοινώθηκαν οι δασμοί, απαλλάχθηκαν. Παρόλο που τα iPhones συναρμολογούνται στην Κίνα, πολλά μέρη τους προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα