Μαρκ Σνάιντερ: Ο CEO της Nestle νοιώθει την «καυτή ανάσα» του ακτιβιστή μετόχου Ντάνιελ Λεμπ

Η μάχη του διευθύνοντος συμβούλου της Nestle με τον επενδυτή Ντάνιελ Λεμπ ετοιμάζεται να πάει σε άλλο επίπεδο. Η προειδοποίηση σήμερα της διοίκησης της πολυεθνικής ότι η αύξηση των πωλήσεων φέτος θα είναι, όπως φαίνεται, και η χαμηλότερη των τελευταίων είκοσι χρόνων, αναμένεται να δώσει “πυρομαχικά” και επιχειρήματα στον ακτιβιστή μέτοχο που επιμένει ότι η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων πρέπει να αναδιοργανώσει εκ βάθρων τη λειτουργία της και τη δομή της.

Η αύξηση των οργανικών πωλήσεων θα είναι στο χαμηλότερο μισό της πρόβλεψης της για 2% με 4%, αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2,3% στο α' εξάμηνο, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για 2,7%.

«Τα στοιχεία είναι λίγο απογοητευτικά», λέει ο Πάτρικ Λανγκ, επικεφαλής αναλύσεων της Julius Baer Group Ltd. «Η προσαρμοσμένη πρόβλεψη έχει μία λογική και δείχνει ότι η διοίκηση της εταιρείας δεν βλέπει να έρχεται η ανάκαμψη σύντομα», προσθέτει.

Ο κ. Σνάιντερ δέχεται πίεση να αποδείξει ότι παίρνει αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα για να γυρίσει σε τροχιά ανάπτυξης τον όμιλο έπειτα από την αποκάλυψη ότι ο Λεμπ έλαβε μερίδιο ύψους 3,5 δισ δολ. τον περασμένο μήνα., απαιτώντας πώληση περιουσιακών στοιχείων και περισσότερες επιστροφές στους μετόχους.

Ήδη στην αγορά, κυκλοφορούν φήμες για τη Nestle με το ποια θα μπορούσαν να ήταν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στα οποία μπορεί να μπει πωλητήριο. Και οι επενδυτές λαμβάνουν τις σχετικές θέσεις.

Η βιομηχανία τροφίμων πασχίζει να αντιμετωπίσει τις επιβραδυνόμενες πωλήσεις καθώς οι καταναλωτές στρέφουν την πλάτη τους στο έτοιμο φαγητό θεωρώντας το ανθυγιεινό.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα η Unilever ανακοίνωσε ότι λαμβάνει περισσότερα μέτρα για την περικοπή του κόστους και την αποδοτικότητα της μετά από την ανακοίνωση της ότι η αύξηση πωλήσεων ανταποκρίθηκε στις προβλέψεις που είχαν κάνει οι αναλυτές. Μόνο που αυτό επιτεύχθηκε με αύξηση τιμών ενώ οι πωλήσεις από άποψη όγκου ήταν στάσιμες.

Keywords
Τυχαία Θέματα