Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Υποχρεωτική ακόμα και χωρίς μνημόνιο η πώληση των λιγνιτικών μονάδων

Ειδική αναφορά στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων έκανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος στην Βουλή απευθυνόμενος κυρίως στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνεί με την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ.

Ο κ. Λιάκος μιλώντας για τον προϋπολογισμό του 2018 υποστήριξε πως η πώληση των ενεργειακών μονάδων θα ήταν υποχρεωτική ακόμα και αν δεν την προέβλεπε

το μνημόνιο. «Η υποχρέωση πώλησης λιγνιτικών μονάδων είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ έπειτα από σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να εναρμονιστούμε ανεξάρτητα από το αν το προβλέπει το μνημόνιο ή όχι» είπε χαρακτηριστικά. Πέραν αυτού, ο υφυπουργός και κεντρικό στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης με τους θεσμούς, απευθυνόμενος και πάλι στους βουλευτές της πλειοψηφίας είπε «Είναι αναγκαιότητα η ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης εως τον επόμενο μήνα προκειμένου στο eurogroup του Ιανουαρίου να ανάψει το πράσινο φως. Με τον ίδιο τρόπο επιθυμούμε να κλείσει και η 4η αξιολόγηση που θα σημάνει την έναρξη μιας νέας αρχής».

Ο κ. Λιάκος υποστήριξε πως «οι θυσίες των πολιτών» αλλά και η πολιτική της κυβέρνησης «αποδίδουν καρπούς» και κάλεσε την αντιπολίτευση να εγκαταλείψει την στείρα αντιπολίτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα