Λεπέν: Το Frexit δεν θα προκαλέσει χάος

Διαβεβαιώσεις προς τους συμπολίτες της ότι τα πολιτικά της σχέδια για έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ δεν θα προκαλέσουν χάος, θέλησε να δώσει η υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

«Όταν κάνουμε ένα λάθος πρέπει να το παραδεχόμαστε, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με προσοχή», είπε η Λεπέν σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Le Parisien.

Ως προτεραιότητες έχει θέσει την επανεκκίνηση των συνοριακών ελέγχων και το μπλοκάρισμα της μεταφοράς βιομηχανικών δραστηριοτήτων

στο εξωτερικό. Το ευρώ θα είναι το τελικό βήμα γιατί θέλω να περιμένω το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών», είπε για να προσθέσει ότι «το ευρώ αποτελεί ένα σοβαρό εμπόδιο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς οδηγεί στην πτώση της ανταγωνιστικότητας της γαλλικής οικονομίας».

Σε κάθε περίπτωση, η 48χρονη υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές έχει χάσει έδαφος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έναντι του ανεξάρτητου υποψηφίου, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον της ο έτερος υποψήφιος, Φρανσουά Φιγιόν, ότι η δέσμευσή της να βγάλει τη Γαλλία από το ευρώ, θα προκαλέσει «οικονομικό χάος».

«Δεν θέλω να δημιουργηθεί χάος», είπε στην εφημερίδα, ενώ έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη στο κοινό νόμισμα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop που δημοσιεύθηκε στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Le Figaro, το 28% των Γάλλων θέλουν την έξοδο από το ευρώ, έναντι του 72% που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα