Κύκλωμα στην Αττική παρασκεύαζε το ναρκωτικό των τζιχαντιστών

Το πρώτο εργαστήριο παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων Captagon στην Ελλάδα, ανακάλυψε το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων του ΣΔΟΕ.

Η υδροχλωρική φαινετυλλίνη, ή Captagon, όπως είναι γνωστή με την εμπορική του ονομασία, είναι περισσότερο γνωστή ως το ναρκωτικό των τζιχαντιστών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιείται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ώστε να είναι «ετοιμοπόλεμοι».

Το ΣΔΟΕ,

σε κοινή επιχείρηση με τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, προχώρησε στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που το διακινούσε και στο εξωτερικό, μέσω του εργαστηρίου που είχε στήσει σε περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, κατασχέθηκαν περίπου 635.000 δισκία Captagon, αξίας 10 εκατ. ευρώ, όπλα, χρηματικά ποσά, μεταφορικά μέσα (αυτοκίνητα Ι.Χ., φορτηγό αυτοκίνητο Ι.Χ., ταχύπλοο σκάφος), ενώ συνελήφθησαν 4 άτομα, ένα αλβανικής υπηκοότητας, ένα τουρκικής υπηκοότητας και δύο ημεδαποί. Αναζητούνται τουλάχιστον άλλα τρία άτομα μεταξύ των οποίων και συνταξιούχος αστυνομικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα