ΚΡΙ ΚΡΙ: Αύξηση τζίρου και κερδοφορίας το α' εξάμηνο

Αυξημένο τζίρο και κερδοφορία εμφάνισε το α' εξάμηνο του 2017 η ΚΡΙ ΚΡΙ.

Αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 4,9 εκατ. ευρώ έναντι 3,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016 ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 41,19 εκατ. ευρώ από τα 34,78 εκατ. ευρώ το 2016.

Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 8,22 εκατ. ευρώ έναντι 6,17 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2016.

Σύμφωνα με την εταιρεία,

τα αποτελέσματα της προηγούμενης περιόδου έχουν επιβαρυνθεί με έκτακτο ποσό €1,53 εκ. περίπου ως προβλέψεις επισφάλειας πελατών, βάσει των όρων της συμφωνίας εξυγίανσης των εταιρειών του ομίλου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Η ΚΡΙ ΚΡΙ κατέγραψε αύξηση 8,8% στην ελληνική αγορά παγωτού το α' εξάμηνο, στα 11,79 εκατ. ευρώ, καθώς τα προϊόντα της έχουν μερίδιο αγοράς 15,2%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η επέκταση του δικτύου πωλήσεων, αλλά και τα νέα προϊόντα που λανσαρίστηκαν φέτος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της παγωτοσοκολάτας DERBY, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλα τα brands αυτής της κατηγορίας, σηματοδοτώντας ακόμα μία επιτυχία από τη μακρόχρονη συνεργασία της ΚΡΙ-ΚΡΙ με τη Σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ.

Επίσης, στην ελληνική αγορά γιαουρτιού, οι πωλήσεις της ΚΡΙ-ΚΡΙ εμφανίζουν αύξηση +6,3%. Τα γιαούρτια ΚΡΙ-ΚΡΙ έχουν καθιερωθεί στη 2η θέση της αγοράς (IRI σε όγκο, Ιούλιος 2017), ενώ στην κατηγορία των «παιδικών γιαουρτιών» η ΚΡΙ-ΚΡΙ καταλαμβάνει την 1η θέση, με μερίδιο 33,5%.

Τέλος, στις αγορές του εξωτερικού, οι πωλήσεις γιαουρτιού συνεχίζουν να παρουσιάζουν αλματώδη ανάπτυξη (αύξηση +72%). Το αποτέλεσμα αυτό προέρχεται από την επέκταση των υφιστάμενων συνεργασιών, με την αξιοποίηση της δυναμικής που έχει το ελληνικό γιαούρτι στις χώρες της Δυτ. Ευρώπης. Έτσι, η συμμετοχή των εξαγωγών αναμένεται να ξεπεράσει το 30% των ετήσιων πωλήσεων του 2017.

Όσον αφορά στις επενδύσεις, για την ενίσχυση της παραγωγικής υποδομής υλοποιούμε επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκ €, με ορίζοντα υλοποίησης έως τα τέλη του 2018. Έτσι, οι συνολικές επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές αναμένεται να ξεπεράσουν τα €40 εκ., κατά την πενταετία 2014-2018, δημιουργώντας το πλέον σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ελληνικού γιαουρτιού στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα