Κουτσούμπας: Τα αλλεπάλληλα μνημόνια «έριξαν» την αριστερή μάσκα της κυβέρνησης

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής, ενώ, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, είπε: «Ας μη βαυκαλίζεστε άδικα! Δεν θα αργήσει η στιγμή που ο λαός θα υψώσει την στεντόρεια φωνή του και δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε, σαν του λαγού τα τέκνα».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας

στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, κατήγγειλε την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για την «αλλεπάλληλη συρρίκνωση του βιοτικού τους επιπέδου, των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως η κυριακάτικη αργία, την επιδείνωση της ζωής τους από τα αφόρητα φορολογικά βάρη και τόσα άλλα».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε πως «τα δύο αλλεπάλληλα μνημόνια που έφερε η κυβέρνηση είναι αρκετά για να πέσει η "αριστερή μάσκα" της, αυτή που καλλιέργησε ανοχή, που παγίδευσε με κινήσεις εντυπωσιασμού, με επισκέψεις του πρωθυπουργού σε χώρους μνήμης-τιμής ηρωικών γεγονότων και μορφών του λαϊκού μας κινήματος, της ταξικής πάλης, της Εθνικής αντίστασης και του ΔΣΕ, του ίδιου του ΚΚΕ», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία αποτελεί ένα νέο μνημόνιο, ένα 4ο μνημόνιο, μνημόνιο "εις την τετάρτη", όπως το έχουμε χαρακτηρίσει από την πρώτη στιγμή».

Είπε ότι ο πρωθυπουργός καταλαμβάνει πλέον το μνημονιακό ρεκόρ των δύο μνημονίων, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση της "πρώτης φοράς αριστερά", όμως, είναι και η πρώτη που, στο ενεργητικό της, με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, θα έχει την ψήφιση δύο μνημονίων» και εξηγώντας: «Οι προηγούμενες μας είχαν συνηθίσει να ψηφίζουν από ένα και να παίρνουν την άγουσα για τον πάγκο. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ το 2010 ψήφισε το 1ο Μνημόνιο. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ύστερα, ψήφισε το 2ο Μνημόνιο. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το 2015 ψήφισε το 3ο Μνημόνιο μαζί με όλους τους άλλους και σήμερα, το 2017, μας φέρνει το 4ο».

«Όλη αυτή η κατάσταση δεν είναι αβεβαιότητα. Είναι η βαρβαρότητα ενός συστήματος που, για να βγει από την δική του κρίση, φορτώνει τα βάρη στην εργατική τάξη, στο λαό» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Κουτσούμπας και προέθεσε: «Νέα ασήκωτα βάρη πάνω από τέσσερα δισ. ευρώ φορτώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη νέα συμφωνία της».

«Τι σόι "αριστερή" κυβέρνηση είναι αυτή που συζητάει την κατάργηση στο ειδικό μισθολόγιο για τους εργαζόμενους στην Πυροσβεστική, στο λιμενικό, στην αστυνομία;» διερωτήθηκε ακόμη. Και συνέχισε: «Που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα τους στην απεργία;».

«Που αναγκάζονται ακόμα και να αγοράζουν οι ίδιοι κράνη, στολές και άλλα υλικά χρήσιμα για την πυρόσβεση, για τις πυρκαγιές, για την προστασία του λαού από τις φυσικές καταστροφές οι πυροσβέστες, για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου και την πάταξη του λαθρεμπορίου το λιμενικό, για την αντιμετώπιση του εγκλήματος οι αστυνομικοί; Ανάλογα στους εργαζόμενους στις ένοπλες δυνάμεις κλπ.» συνέχισε.

Αναφορικά, δε, με τα αντίμετρα, είπε: «Η κυβέρνηση παίρνει 5 από τις τσέπες του λαού, υπόσχεται να επιστρέψει πίσω 1 σε ορισμένους μόνο, κι αυτό εάν όλα πάνε καλά με τα πρωτογενή πλεονάσματα, εάν τα εγκρίνουν οι εταίροι της και βάλε. Κι έχει το θράσος αυτή την πολιτική της να καλεί τους εργαζόμενους να την υποστηρίξουν. Πρόκειται για εφαρμογή της πρότασης του ανεκδιήγητου Καμμένου για "το ένα κατοστάρικο το μήνα που, αντί να το δίνουν οι συνταξιούχοι στους εγγονούς τους", να το δίνουν στο κράτος του κεφαλαίου».

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα