Κωστής Φραγκούλης: Ο Όμιλος FRANMAN νέο μέλος του Green Award Foundation

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Οι ελληνόκτητες εταιρείες της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας έχουν από τα πιο ισχυρά οικολογικά προφίλ στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Το Ίδρυμα Green Award αποτελεί απόδειξη με επικεφαλής τον captain Δημήτρη Ματθαίου, διευθύνοντα Σύμβουλο της Arcadia Shipping.

Νέο μέλος είναι πλέον ο όμιλος FRANMAN του Κωστή Φραγκούλη.

Ιδρύθηκε το 1991 και εκπροσωπεί τους κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο κατασκευαστές εξοπλισμού ναυπηγικής

βιομηχανίας για εμπορικά πλοία. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία, που εστιάζεται στον ναυπηγικό εξοπλισμό, τα ανταλλακτικά, τις επισκευές πλοίων, τις υπηρεσίες, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Το Green Award λειτουργεί ανεξάρτητα και σε διεθνές επίπεδο με την επιθεώρηση και την πιστοποίηση πλοίων που πληρούν τα πρότυπα που είναι αυστηρότερα από εκείνα που έχουν επιβάλει οι ρυθμιστικοί φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Τα πιστοποιημένα πλοία και πλοιοκτήτες με το Green Award συμμορφώνονται με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας και δεσμεύονται για την περιβαλλοντική ευθύνη.

Όλα τα πιστοποιημένα πλοία με το βραβείο Green Award έχουν δικαίωμα έκπτωσης σε Εξοπλισμό Επεξεργασίας Νερού Ballast των DeNora, Hanla και Veolia / RWO, Εξοπλισμό Επιδόσεων Πλοίου της Kyma, στους Σταθμούς Επεξεργασίας Λυμάτων Veolia / RWO και Διαχωριστές Νερού Πετρελαίου, στα συστήματα Καθαρισμού Kangrim Heavy Industries.
Το να γίνει η ναυτιλιακή βιομηχανία πιο πράσινη και ασφαλέστερη είναι ένα σημαντικό καθήκον και ευθύνη που έχουν γίνει αποδεκτά από όλους.

Ο Πρόεδρος του Green Award, Δημήτριος Ματθαίου, αποδέχθηκε τυπικά τον Franman Group στο πρόγραμμα και παρέδωσε την πλακέτα του Green Award στον Κωστή Φραγκούλη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Franman Group:

«Ο εξοπλισμός που αντιπροσωπεύεται από τον Franman Group συμβάλλει στην ασφάλεια επί του πλοίου, βοηθώντας παράλληλα στην άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον και sτη ζωή στη θάλασσα. Προσχωρώντας στο πρόγραμμα, ο όμιλος Franman βοηθά στην περαιτέρω ενίσχυση του οικολογικού προφίλ της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Όσο περισσότερες εταιρείες υποστηρίζουν τη λογική των ποιοτικών πλοίων μέσω του Green Award, τόσο ευρύτερο είναι το αποτέλεσμα που μπορεί να επιτευχθεί, καθιστώντας τον κλάδο κοινωνικά υπεύθυνο και βιώσιμο.»

Ο Κωστής Φραγκούλης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Franman, δήλωσε:

«Στη Franman έχουμε εμμονή με τη θάλασσα και τα πλοία που ταξιδεύουν στη θάλασσα. Ως εκ τούτου, μπορούμε μόνο να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες όπως αυτή του Green Award που προωθούν τη βιωσιμότητα της ναυτιλίας και υποστηρίζουν ένα καθαρό περιβάλλον στο οποίο τα πλοία των πελατών μας μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Μας τιμά και νιώθουμε προνομιούχοι που παραλαμβάνουμε το βραβείο και υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Green Award».

Keywords
Τυχαία Θέματα