Κοντά σε υψηλό τριμήνου το πετρέλαιο

Κοντά σε τριμηνιαίο υψηλό επίπεδο διαπραγματεύεται σήμερα το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, καθώς η μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ μείωσε τις ανησυχίες για υπερπροσφορά, ενώ οι προοπτικές επίλυσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας υποστήριξαν τις προοπτικές για ζήτηση.

Τα συμβόλαια στη Νέα

Υόρκη αυξήθηκαν κατά 0,7% από το κλείσιμο της Παρασκευής. Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο κορυφαίων οικονομιών του κόσμου επανέρχονται σήμερα στην Ουάσινγκτον, καθώς πλησιάζει η προθεσμία της 1ης Μαρτίου, ενώ οι εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας μειώθηκαν κατά περισσότερο από 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Τα συμβόλαια Μαρτίου για το αμερικανικό αργό (West Texas Intermediate) αυξήθηκαν κατά 37 σεντς από την Παρασκευή, σε 55,96 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Τα συμβόλαια Απριλίου για το Brent υποχώρησαν κατά 30 σεντς στα 66,20 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά από αύξηση κατά περισσότερο από 8% στις πέντε συνεδριάσεις μέχρι τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα