Κλίμα ευφορίας στα ελληνικά ομόλογα ελέω... Bloomberg

Συνεχίζουν να αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά και το σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρεται στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποπληρώσει νωρίτερα τις οφειλές της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό

χρέος κράτησε και σήμερα σε υψηλά επίπεδα τον όγκο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ (Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων). Το 10ετές ομόλογο αναφοράς (benchmark) βρέθηκε μέχρι και το 3,682% μέσα στη μέρα, σε χαμηλό σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων, προτού «τσιμπήσει» στο 3,69% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ειδικότερα, η απόδοση του νέους 10ετούς ομολόγου(λήξης τον Μάρτιο του 2029) υποχώρησε στο 3,69%, με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund στις 372 μονάδες βάσης.

Στους βραχυπρόθεσμους τίτλους, η απόδοση του ομολόγου λήξης το 2022 υποχώρησε στο 1,91% και του πενταετούς(λήξης το 2024) στο 2,92%. Αποκλιμάκωση και στην απόδοση του επταετούς ομολόγου(λήξης το 2025), υποχωρώντας στο 2,92%.

Το ράλι των ελληνικών ομολόγων είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των επενδυτών, που αναζητούν ευκαιρίες για υψηλότερες αποδόσεις, ειδικά εν όψει και των ελληνικών εκλογών, σε μια εποχή που σχεδόν το ήμισυ των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης έχουν επιτόκιο κάτω του μηδενός.

Στην ΗΔΑΤ, ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 48 εκατ. ευρώ, από 32 εκατ. ευρώ της προηγούμενης συνεδρίασης. Τα 22 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς, με το επταετές ομόλόγο να προσελκύει τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα(15 εκατ. ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα