Κίνα: Δεκάδες συλλήψεις για το βιομηχανικό δυστύχημα στο Τζιανγκσού

Η κινεζική αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση συνολικά 26 υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο η οποία στοίχισε τη ζωή σε 78 ανθρώπους τον περασμένο μήνα στην επαρχία Τζιανγκσού (ανατολικά), ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η τεράστια έκρηξη, που τραυμάτισε εκατοντάδες ανθρώπους και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές σε κτίρια που απείχαν πολλά

χιλιόμετρα, χαρακτηρίστηκε ένα από τα χειρότερα βιομηχανικά δυστυχήματα στην ιστορία της χώρας.

Η αστυνομία έλαβε «εξαναγκαστικά ποινικά μέτρα» σε βάρος 17 υπόπτων, ανακοίνωσε η κοινότητα Γιαντσένγκ (επαρχία Τζιανγκσού) μέσω κινεζικών ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Οι αρχές είχαν κάνει ήδη λόγο για τρεις, κατόπιν έξι άλλες συλλήψεις μετά την έκρηξη της 21ης Μαρτίου.

Στην τελευταία ομάδα των υπόπτων συγκαταλέγονται υπάλληλοι της εταιρείας Tianjiayi Chemical, όπου έγινε η έκρηξη, και μέλη ενός τρίτου μέρους, που δεν έχει κατονομαστεί.

Σε βάρος της εταιρείας είχαν επιβληθεί επανειλημμένα πρόστιμα στο παρελθόν για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Η κινεζική κυβέρνηση διέταξε να διενεργηθεί έρευνα σε εθνικό επίπεδο για την ασφάλεια της χημικής βιομηχανίας μετά το νέο δυστύχημα.

Όχι λιγότεροι από 187 τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, τρεις εβδομάδες και πλέον μετά την καταστροφή. Πάνω από 500 άνθρωποι είχαν διακομιστεί σε νοσοκομεία αμέσως μετά την καταστροφή.

Το συγκεκριμένο βιομηχανικό δυστύχημα χαρακτηρίζεται το χειρότερο που έχει πλήξει την Κίνα μετά την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 165 ανθρώπους το 2015 στο λιμάνι της πόλης Τιαντζίν (βόρεια).

Keywords
Τυχαία Θέματα