Κίνα: Απαγορευμένος από τα social media ο... Γουίνι το αρκουδάκι!

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο αλλά είναι απόλυτα αληθινό Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να αποκλείσουν οποιαδήποτε αναφορά στο Γουίνι το αρκουδάκι (Winnie the Pooh), καθώς κατά το παρελθόν έχει συγκριθεί με τον... πρόεδρο της χώρας, Σι Τζινπίνγκ.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εξεδόθη απαγορευτικό για τον χαριτωμένο και ενίοτε άγαρμπο αρκούδο, ώστε να σβηστούν όλες οι αναρτήσεις που τον αφορούν από τον ιστότοπο Weibo (το κινεζικό Facebook), ενώ ακόμη και μία συλλογή από εικόνες του που υπήρχαν στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat έχουν σβηστεί.

Όπως, μάλιστα, αναφέρουν οι «Financial Times», αν και δεν έχει δοθεί επίσημη απάντηση γι' αυτήν την απόφαση, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι χρήστες του διαδικτύου έχουν σε πολλές περιπτώσεις παρομοιάσει τον Γουίνι με τον Κινέζο πρόεδρο, γεγονός το οποίο σαφώς δεν είναι αποδεκτό από την κυβέρνηση της χώρας.

Παράλληλα καθώς πλησιάζει το συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ αναμένεται να λάβει μια νέα θητεία στην ηγεσία της χώρας, οι λογοκριτές του Πεκίνου είναι πολύ επιφυλακτικοί όταν πρόκειται για την προστασία της εικόνας του αρχηγού του κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα