Κέρδη στις ευρωαγορές - Στο επίκεντρο ΗΠΑ, Κίνα, Βrexit

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές καθώς συνεχίζονται οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,58% στις 363,22 μονάδες, με σχεδόν όλους τους κλάδους να βρίσκονται σε θετικό πρόσημο.
Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 στο +0,48%, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 1,15 % , ο CAC στο Παρίσι καταγράφει άνοδο 0,68%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB

ενισχύεται 0,66%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημείωνει κέρδη 0,57%

Οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο λόγω των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων. Η Michelin κάνει ράλι άνω του 7% μετά το ισχυρό outlook για το 2019.

Η Randstad με άνοδο άνω του 1% μετά τα αποτελέσματα δ' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Η βρετανική Tui αντίθετα σημείωνε νωρίτερα απώλειες 7% μετά την ανακοίνωση για διεύρυνση των ζημιών της το α' τρίμηνο.

Το θετικό κλίμα της αγοράς συνδέθηκε με τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Και οι δύο χώρες συνεχίζουν να συζητούν μια πιθανή συμφωνία σχετικά με το εμπόριο πριν τη λήξη της ανακωχής που κήρυξαν μεταξύ τους μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Οι συνομιλίες αυτής της εβδομάδας επικεντρώνονται στην πνευματική ιδιοκτησία.

Πίσω στην Ευρώπη, η Βρετανή πρωθυπουργός θα ενημερώσει σήμερα τους βουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το Brexit. Χθες ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier είπε ότι εκπνέει ο ο χρόνοςγια να επιλυθεί το αδιέξοδο με το ιρλανδικό backstop. Επίσημη ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ παραμένει η 29η Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα