Κέρδη στην Ευρώπη πλην FTSE 100 μετά την πανωλεθρία Μέι

Με άνοδο υποδέχθηκαν σήμερα οι ευρωαγορές τη βαριά ήττα της Βρετανής πρωθυπουργού χθες στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,40% στις 350,11 μονάδες κατά τις πρωινές συναλλαγές, με άνοδο για τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες πλην Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,11%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,17%, o γαλλικός CAC 40 στο +0,44%, ενώ στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB

ενισχύεται κατά 0,80% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35με άνοδο 0,27%.

Ο κλάδος πρώτων υλών που έχει μεγάλη έκθεση στην Κίνα, σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο, με κέρδη 1%, μετά τις ανακοινώσεις της Κίνας ότι θα λάβει και νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας που δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.


Η μετοχή της νορβηγικής Norsk Hydro του εν λόγω κλάδου, σημειώνει άνοδο 4% μετά την άρση του εμπάργκο από τις βραζιλιάνικες αρχές σε ένα από τα εργοστάσια αλουμινίου της εταιρείας.

Η δανέζικη DSV επίσης σημειώνει άνοδο 1% μετά την κατάθεση προσφοράς εξαγοράς της ελβετικής Panalpina για 4 δισ. ελβετικά φράγκα. Η προσφορά είναι η δεύτερη απόπειρα της DSV να προχωρήσει σε μια μεγάλη εξαγορά στον τομέα εμπορευματικών μεταφορών, αφού απέτυχε η προσφορά της ελβετικής Ceva Logistics.

Η βρετανική Pearson αντιθέτως έκανε βουτιά 5% μετά την ανακοίνωση ότι αναμένει μεγαλύτερη εξοικονόμηση από την περικοπή κοστών, στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Στο πολιτικό μέτωπο, η Βρετανία βρίσκεται ενώπιον ενός σκηνικού χάους λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας, με τα βλέμματα στην αποψινή πρόταση μομφής κατά της Μέι με πρωτοβουλία του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα