Κέρδη στην Ασία με focus στις ευρωπαϊκές πολιτικές εξελίξεις

Ανοδικά άνοιξαν την εβδομάδα οι ασιατικές χρηματαγορές εν αναμονή της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το Brexit μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας, την ώρα που τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τη νέα φονική επίθεση στο Λονδίνο κατά Μουσουλμάνων που έβγαιναν από τζαμί.

Η επίθεση έγινε με βανάκι που εφόρμησε κατά πλήθος πιστών στο Φίνσμπουρι Παρκ. Ενας νεκρός και 8 με 10 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης που αντιμετωπίζεται από τις Αρχές ως τρομοκρατική. Ενας ύποπτος προσήχθη από τις Αρχές, ενώ η

Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε πως οι έρευνες συνεχίζονται.

Η στερλίνα ήταν σταθερή στα $1,2775, ενώ το ευρώ υποχώρησε ελαφρώς στο $1,1196.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών κέντρισαν και οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, όπου το κόμμα République en Marche (REM) σε συμμαχία με το MoDem εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση με 341 από 566 έδρες, εξαιρουμένων 11 εδρών των Γάλλων του εξωτερικού.

Στα ταμπλό, ο Nikkei με άνοδο 0,62%, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,36%.

Στα πράσινα η Κίνα, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,40% ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κέρδισε σχεδόν 1%.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 με άνοδο 0,54% , κυρίως χάρη στα κέρδη των υποδεικτών των μετοχών κοινής ωφέλειας και χρηματοοικονομικών.

Στο μεταξύ, οι τιμές κατοικιών στην Κίνα για τον Μάιο σημείωσαν άνοδο 10,4% ε ετήσια βάση έναντι ανόδου 10,7% τον Απρίλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα