Κέκροψ: Ενέκρινε η Γ.Σ. την αύξηση κεφαλαίου και το reverse split

Reverse split με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχής και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Κέκροψ.

Αναλυτικά, αποφάσισε την αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Εταιρείας από 0,35 Ευρώ σε 0,70 Ευρώ με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, της Εταιρείας από 13.202.756 σε 6.601.378 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές (reverse split), με αναλογία 2 υφιστάμενες μετοχές προς 1 νέα, και τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά € 2.640.551,20 μέσω μείωσης της διαμορφωθείσας ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονοµαστικής, µετά ψήφου μετοχής, από €0,70 σε €0,30 ανά μετοχή, χωρίς επιστροφή μετρητών, ούτε μεταβολή του ως άνω διαμορφωθέντος συνολικού αριθμού μετοχών της Εταιρείας, με σκοπό το συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών.

Παράλληλα η Γ.Σ. αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Κέκροψ, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της και έκδοση 13.202.756 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,30 η καθεμία, σε αναλογία 2 νέες μετοχές για κάθε 1 υφιστάμενη μετοχή και τιμή διάθεσης που θα ορισθεί κατόπιν σχετικής εξουσιοδοτήσεως από το Διοικητικό Συμβούλιο. Στόχος είναι η Εταιρεία να αντλήσει κεφάλαια μέχρι του ποσού των ευρώ 5 εκατ. ευρώ, να δύναται να είναι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης και να παρασχεθεί στους μετόχους της Εταιρείας δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση τυχόν αδιάθετων μετοχών.

Keywords