Ιταλία: Διαψεύδει ο Πάντοαν ότι απειλεί με παραίτηση

Σε διάψευση δημοσιεύματος της La Stampa, σύμφωνα με το οποίο έχει απειλήσει να παραιτηθεί εάν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και οι συμφωνηθείσες αποκρατικοποιήσεις, προχώρησε ο υπ. Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται «εντελώς αβάσιμο» και τα λόγια που αποδίδονται στον υπουργό ως «αποκύημα φαντασίας»

«Ο υπουργός χαρακτηρίζει τις φήμες της παραίτησης του ως 'παράλογες' και αντιθέτως επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα του να πιέσει και άλλο τους επόμενους μήνες με τις μεταρρυθμιστικές

προσπάθειες και τις κινήσεις για την επανισορρόπηση του προϋπολογισμού καθώς και την υποστήριξη της ανάπτυξης που ξεκίνησε η ιταλική κυβέρνηση το 2014», αναφέρει η ανακοίνωση.

Από τότε που ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε πέρυσι μετά την ήττα του στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές, το κυβερνών κόμμα μαστίζεται απ' τις εσωτερικές έριδες και παράλληλα οι προοπτικές ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας έχουν περιοριστεί. Επίσης αυξάνεται το αίσθημα δυσαρέσκειας κατά των Βρυξελλών.

Η Κομισιόν ζήτησε τον Ιανουάριο από την Ιταλία να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κατά περίπου 3,4 δισ ευρώ περισσότερα απ' ότι η Ρώμη στόχευε για το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα