Ισραήλ: Εργασία και διασκέδαση μόνο με «πιστοποιητικό εμβολίου»

Νόμο που θα υποχρεώνει συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται προωθεί το Ισραήλ. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας της χώρας, Yoav Kisch, πρωθείται νόμος που θα καταστήσει προϋπόθεση τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τη συχνή διενέργεια τεστ για τους δασκάλους, τους εργαζόμενους στις μεταφορές και τους πωλητές.

Σε

συνέντευξή του δήλωσε ότι «Αν έρχεστε σε επαφή με κόσμο και με διαφορετικά άτομα, θα πρέπει να προστατευτείτε κατά κάποιον τρόπο για να σώσετε τη ζωή άλλων ανθρώπων».

Παρότι ο ρυθμός εμβολιασμού έχει επιβραδυνθεί στη χώρα, το Ισραήλ ηγείται της παγκόσμιας προσπάθειας εμβολιασμού έχοντας ήδη εμβολιάσει το 40% του πληθυσμού του. Τα νέα κρούσματα έχουν αρχίσει να υποχωρούν καθώς η χώρα ετοιμάζεται να εξέθλει από το τρίτο lockdown.

Μπορεί ο Kisch να ελπίζει στη γρήγορη εφαρμογή του νόμου όμως η ψήφισή του από το κοινοβούλιο δεν θα πρέπει θεωρείται δεδομένη καθώς το Σώμα εμφανίζεται διαιρεμένο έναντι των περιορισμών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο στόχος είναι όταν ανοίξουν ξανά τα εμπορικά κέντρα, τα γυμναστήρια, τα εστιατόρια και οι παραστάσεις να χρησιμοποιήται το πιστοποιητικό του εμβολιασμού, η απόδειξη ανάρρωσης από κορωνοϊό ή ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ ως προϋπόθεση για τις επισκέψεις σε αυτούς τους χώρους, κάτι που ο ίδιος εκτιμά ως πολύ ισχυρό κίνητρο για να προχωρήσει κάποιος στον εμβολιασμό του.

Διαβάστε ακόμα:

Costa Navarino: Το «χρυσό» deal με τον Τσέχο μεγιστάνα και τα επόμενα σχέδια

Η Κωνσταντινούπολη χάνει την αίγλη της – Γιατί την εγκαταλείπουν οι Τούρκοι

Συντάξεις Μαρτίου: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές για τους δικαιούχους(vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα