Ισχυρό πλήγμα Τραμπ στη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Donald Trump κατάφερε το μεγαλύτερο χτύπημα του στη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τη Δευτέρα, ο Trump ενέκρινε πληρωμή υποχρεώσεων έως και 30% για ηλιακό εξοπλισμό που έχει παραχθεί εκτός των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια κίνηση που απειλεί να υπονομεύσει μια βιομηχανία 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων η οποία εξαρτάται από εξαρτήματα που συναρμολογούνται στο εξωτερικό για το 80% των προμηθειών της.

Τα δασμολόγια είναι

η τελευταία ενέργεια του Trump για να υπονομεύσει την οικονομία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η διοίκηση αποφάσισε ήδη να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισίων για την αλλαγή του κλίματος, επιδιώκει να επαναφέρει τους κανονισμούς της εποχής του Obama στις εκπομπές των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και υπέγραψε σαρωτικές φορολογικές μεταρρυθμίσεις που περιορίζουν τη χρηματοδότηση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας. Οι φόροι εισαγωγής είναι το πλέον στοχευμένο κτύπημα στη βιομηχανία και ενδέχεται να έχουν ευρύτερες συνέπειες για τον κόσμο της αγοράς ενέργειας.

"Θεωρούμε ότι θέτει μεγαλύτερο εμπορικό κίνδυνο για όλους τους τύπους ενέργειας, ειδικά αν άλλα κράτη δημιουργούν νέους εμπορικούς φραγμούς έναντι των προϊόντων των Η.Π.Α." δήλωσε τη Δευτέρα η ερευνητική εταιρεία ClearView Energy Partners LLC.

Keywords
Τυχαία Θέματα