Ισχυρή έκρηξη στην καρδιά του Παρισιού - Τουλάχιστον 20 τραυματίες

Σε τουλάχιστον 20 αυξήθηκε ο απολογισμός των τραυματιών από τη μεγάλη έκρηξη που έπληξε το Παρίσι στις 9 πμ (τοπική ώρα), προκαλώντας καταστροφές σε αρκετά οικοδομικά τετράγωνα.

Η φωτιά ξέσπασε σε φούρνο στο 9ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύπυσας στη Rue de Treviso εξαιτίας διαρροής υγραερίου και στη συνέχεια σημειώθηκε έκρηξη.

Σύμφωνα

με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, οι δύο εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα τραύματα επτά τραυματιών χαρακτηρίζονται ως σοβαρά, ενώ 11 από τους τραυματίες είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

Επιπρόσθετα τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες.

Φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης δείχνουν σπασμένα παράθυρα και συντρίμμια κτηρίου πεσμένα στον δρόμο.

Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια στις προθήκες των γύρω καταστημάτων. Το κατάστημα όπου σημειώθηκε η έκρηξη έχει καταστραφεί, ενώ άλλα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές.

Στο ισόγειο του φούρνου υπάρχουν ακόμη φλόγες, ενώ καταστροφές έχουν υποστεί και τα κοντινά οχήματα.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο και να αφήγουν τους γύρω δρόμους ελεύθερους για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, που έχουν αποκλείσει τον δρόμο και ιδιαίτερα το σημείο της έκρηξης. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τους κατοίκους των διαμερισμάτων που βρίσκονται πάνω από το κατάστημα που σημειώθηκε η έκρηξη.

Η αστυνομία του Παρισιού βρίσκεται σε επιφυλακή για την ένατο Σάββατο των κινητοποιήσεων του κινήματος των κίτρινων γιλέκων με μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης να έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων.

Υπό έλεγχο η κατάσταση

«Η κατάσταση είναι τώρα υπό έλεγχο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους στο σημείο, όπως και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, η δήλαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ.

Στην επιχείρηση διάσωσης μετέχουν πάνω από 200 πυροσβέστες.

Αυτόπτης μάρτυρας, που διέμενε σε κοντινό ξενοδοχείο ανέφερε ότι είδε μια μεγάλη πυρκαγιά να ξεσπά στο κτίριο που καταστράφηκε από την έκρηξη. «Υπήρχαν τζάμια παντού, σπασμένες βιτρίνες ενώ παράθυρα έτριζαν μέχρι τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο, δήλωσε ο 38χρονος Ντέιβιντ Μπανγκούρα.

Μάλιστα, όπως πλησίαζε το σημείο, μια γυναίκα φώναζε για βοήθεια από τον πρώτο όροφο ενός κτιρίου: «Βοηθήστε μας, βοηθήστε μας, έχουμε παιδί».

Δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην Πλας ντ΄Οπερά προκειμένου να απομακρύνουν τα θύματα.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:

To σημείο του Παρισιού πριν γίνει η έκρηξη:

Keywords
Τυχαία Θέματα