Ήπια κέρδη στη Wall Street με το ενδιαφέρον στα ομόλογα

Χαμηλή κινητικότητα καταγράφεται στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αφήνουν στην άκρη προς το παρόν τις risk-on μετοχές για να επικεντρωθούν στα ομόλογα.

Το αμερικανικό 10ετές συνεχίζει τη "βουτιά", με την απόδοση του να πιάνει πλέον το ψυχολογικό όριο του 3,10%. Φυσικά αυτό το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική επένδυση για τους επίδοξους traders.

Ενδεικτική της μετατόπισης ενδιαφέροντος στα ομόλογα είναι η πτώση του δείκτη μεταβλητότητας ή "φόβου" VIX, ο οποίος υποχωρεί κατά 3% στο 13, σε χαμηλό 4μήνου σχεδόν.

Ωστόσο

τα θετικά μάκρο αλλά και τα κέρδη της WalMart δίνουν κάποια ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες, οι οποίοι καταγράφουν ήπια κέρδη που δεν ξεπερνούν το 0,30%. Στα τμαπλό, ο Down Jones ενισχύεται κατά 0,15% στις 24.812 μονάδες, ενώ οι S&P500 και Nasdaq καταγράφουν κέρδη της τάξεως του 0,25-0,29%.

Στήριξη παρέχει και το πετρέλαιο που συνεχίζει να αυξάνεται πάνω από τα 80 δολάρια/βαρέλι (Brent).

Την ίδια ώρα, σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει ένας δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τα ζητήματα του εμπορίου, ενώ παράλληλα ερωτήματα έχει δημιουργήσει η αλλαγή στάσης της Βόρειας Κορέας, η οποία την Τετάρτη απείλησε με ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης του ηγέτη της με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Μακροοικονομικά

Στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και πωλήσεις ανακοίνωσε η Wal Mart.

Στον αντίποδα, η Cisco Systems βλέπει τη μετοχή της να βουτά 3,94%, αφότου τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε απογοήτευσαν.

Στα μάκρο της ημέρας, μπορεί να αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, αλλά παρέμεινε σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 11.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 222.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 12 Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι τα επιδόματα θα διαμορφωνόταν στις 215.000 στην προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ενισχύθηκε τον Μάιο η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα στις πολιτείες του κεντρικού Ατλαντικού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Philadelphia Fed.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed ενισχύθηκε στις 34,4 μονάδες τον Μάιο από 23,2 μονάδες τον Απρίλιο, με τους δείκτες για τις νέες παραγγελίες και τις αποστολές να αυξάνονται κατά 22 και 2 μονάδες αντίστοιχα.

Εμπορεύματα/Συνάλλαγμα

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού ενισχύεται 0,64% στα 71,95 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο Brent κινείται 0,70% υψηλότερα πάνω από τα 80,02 δολ/βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1807 δολαρίου/ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα