Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή νέων στοιχείων

Με μικρή άνοδο άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα νέα στοιχεία για την απασχόληση από τις ΗΠΑ, αλλά και φρέσκα στοιχεία μάκρο από την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Νωρίτερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,45% και όλους τους κλάδους σε θετικό πρόσημο.

Ο FTSE100 με άνοδο 0,24%, ο DAX 0,43%, o CAC40 0,76%, o IBEX35 0,47% και ο FTSE MIB με άνοδο 0,44%.

Τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνουν

οι μετοχές του κλάδου ΜΜΕ. H γαλλική πολυεθνική Vivendi με άνοδο 6%. Ανοδος 1% για την ITV, μετά την αναβάθμιση της συστασής της από τη UBS από "sell" σε "neutral".

Στην κορυφή του Stoxx600 βρέθηκε η μετοχή της Volvo με άνοδο 6,2% μετά την ανακοίνωση νέων οικονομικών στόχων και περιθωρίου λειτουργικού κέρδους πάνω από 10%.

Στον αντίποδα η βρετανική φαρμακοβιομηχανία Indivior που έκανε πραγματική βουτιπά 36% μετά την ανακοίνωση ότι θα κάνει έφεση κατά της αποφασης αμερικανικού δικαστηρίου ότι σκέυασμά της παραβίασε τον νόμο περί ευρεσιτεχνιών.

Το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι θετικό μετά και το νέο ανοδικό κλείσιμο στη Wall Street, αλλά και την άνοδο σε μεγάλους ασιατικούς δείκτες, λόγω των στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και ανήλθαν σε υψηλό έξι μηνών.

Στην Ευρώπη, αναμένονται σήμερα τα στοιχεία για τους PMI μεταποίησης σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, αλλά και συνολικά της ευρωζώνης. Παράλληλα, αναμένονται τα τελικά στοιχεία για το ιταλικό ΑΕΠ.

Στο μέτωπο της πολιτικής, η στερλίνα θα βρεθεί και σήμερα στο επίκεντρο, μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit. Όπως δήλωσε χθες ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης από πλευράς ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, ο τρίτος γύρος των συνομιλιών για το άρθρο 50 οδηγήθηκε σε ναυάγιο.

Τα γεωπολιτικά συνεχίζουν να επηρεάζουν τις κινήσεις των επενδυτών καθώς εστιάζουν την προσοχή τους στη σχέση της Βόρειας Κορέας με τη Δύση

Στις ΗΠΑ, το πέρασμα του Χάρβεϊ συνεχίζει να προκαλεί αβεβαιότητα στις αγορές, κυρίως σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα. Νωρίτερα οι τιμές του πετρελαίου σημείωναν πτώση, με το μπρεντ στα 52,71 δολ/ βαρέλι και το αμερικανικό αργό στα 46,92 δολ/βαρέλι.

Στα επιχειρηματικά νέα, ο Mark Tucker αναμένεται να αναλάβει νέος πρόεδρος στην HSBC από τις αρχές Οκτωβρίου, στη θέση του Douglas Flint. Παράλληλα, νέος πρόεδρος αναλαμβάνει και στη BHP Billiton: πρόκειται για τον Ken MacKenzie που θα αντικαταστήσει τον Jac Nasser.

Keywords
Τυχαία Θέματα