Ήπια άνοδος για χρυσό μετά τα ρεκόρ στη Wall Street

Με ήπια κέρδη έκλεισε σήμερα ο χρυσός, καθώς απομακρύνονται σιγά-σιγά από τα ιστορικά υψηλά οι αμερικανικές μετοχές.

Ο χρυσός είχε βρεθεί χθες υπό πίεση, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά μεγέθη από ορισμένες μεγάλες εταιρείες, όπως οι United Technologies, Coca-Cola και Twitter, βοήθησαν τους δείκτες Nasdaq και S&P 500 να κλείσουν σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Τα

νέα αυτά ιστορικά υψηλά ήρθαν σε λιγότερο από έξι μήνες μετά τις μαζικές απώλειες του Δεκεμβρίου, που είχαν οδηγήσει τη Wall στο να καταγράψει τη χειρότερη από τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Ωστόσο, η δέσμευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ότι θα «παγώσει» τις αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά και η επίτευξη προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, έχουν πυροδοτήσει ένα ράλι στις μετοχές από την αρχή του 2019.

Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 6,20 δολ. ή 0,5%, στα 1.279,40 δολ. ανά ουγγιά.

Τα κέρδη του χρυσού παρέμειναν, πάντως, περιορισμένα, καθώς το δολάριο ανήλθε σε υψηλό δύο ετών.

Θετικά για το σημαντικότερο αποθεματικό νόμισμα επιδρά τόσο η αποδυνάμωση του ευρώ και της στερλίνας, εν μέσω ανησυχιών για οικονομική επιβράδυνση και ένα «άτακτο» Brexit, αλλά και οι μειωμένες ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ και επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων Πεκίνου και Ουάσιγκτον.

Ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται κατά 0,4% στις 98 μονάδες.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, στο 1,116 δολ., ενώ η στερλίνα σημειώνει πτώση 0,1% στο 1,293 δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα