Ιαπωνία: Σε κατάσταση επιφυλακής οι ένοπλες δυνάμεις λόγω πιθανής απειλής από τη Β. Κορέα

Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, για το ενδεχόμενο εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Σχετικές διαταγές για την κατάρριψη του πυραύλου έχουν λάβει τόσο πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά, όσο και συστοιχίες πυραύλων Patriot, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Τόκιο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ενεργοποίηση και τη διάρκεια της αναφερόμενης διαταγής, λέγοντας μόνο ότι παρακολουθούν στενά τις ενέργειες

της Πιονγιανγκ.

Συμφωνα με τις πληροφορίες, η Βόρειος Κορέα φέρεται να έχει μετακινήσει έναν μεσαίου βεληνεκούς πύραυλο στην ανατολική της ακτή, ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα γίνει άμεσα εκτόξευση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο της Σεούλ Yonhap, παραθέτοντας κυβερνητική πηγή.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα τεταμένες από τον Ιανουάριο, όταν η Βόρειος Κορέα προχώρησε στην τέταρτη πυρηνική δοκιμή της. Έκτοτε έχει προχωρήσει σε διάφορες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις, με την τελευταία τον Μάιο.

Η Ιαπωνία έχει βρεθεί σε κατάσταση συναγερμού αρκετές φορές φέτος, έχοντας ανιχνεύσει παρόμοιες ενδείξεις ότι η Πιονγιανγκ ετοιμάζει εκτόξευση.

Japan has put its anti-ballistic missile forces on alert several times this year after detecting signs of launches.

Keywords
Τυχαία Θέματα