Η Σεούλ ζητά «ηχηρή απάντηση» στον Κιμ - Καταδικάζουν Ιαπωνία και Κίνα

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν ζήτησε σήμερα να δοθεί «η πιο ισχυρή» απάντηση στη Βόρεια Κορέα, μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Ο Μουν επεσήμανε ότι θα πιέσει ώστε να ληφθούν «όλα τα διπλωματικά μέτρα, και κυρίως ενέργειες από το Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να απομονωθεί εντελώς η Βόρεια Κορέα», τόνισε ο σύμβουλός του Τσουνγκ Έουι-Γιονγκ μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Παράλληλα

Ουάσινγκτον και Σεούλ συζήτησαν το ενδεχόμενο να αναπτύξουν στην κορεατική χερσόνησο αμερικανικά στρατηγικά στρατιωτικά μέσα, πρόσθεσε ο Τσουνγκ.

«Eάν η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε πυρηνική δοκιμή, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε. «Επιβεβαιώνουμε στο όνομα της κυβέρνησης ότι η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε μία πυρηνική δοκιμή», δήλωσε λίγο νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Τάρο Κόνο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι «αντιτάσσεται αποφασιστικά» και «καταδικάζει έντονα» την πυρηνική δοκιμή, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua.

Η δήλωση λέει:

Η Δημοκρατική Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας διεξήγαγε και πάλι πυρηνικό έλεγχο παρά την ευρεία αντίθεση της διεθνούς κοινότητας. Η κινεζική κυβέρνηση διαφωνεί και το καταδικάζει σθεναρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα