Η πτώση στις αγορές θα ωθήσει τον Τραμπ να κλείσει εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι απίθανο να καταλήξουν σε πλήρη συμφωνία στο τέλος της εκεχειρίας των 90 ημερών που ισχύει τώρα, αλλά μια παρατεταμένη πτώση στις αγορές θα ωθήσει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ να κλείσει εν τέλει μια συμφωνία, δηλώνει ένας εμπειρογνώμονας στο CNBC.

Η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο συναντώνται για εμπορικές διαπραγματεύσεις σε υπουργικό επίπεδο στην κινεζική πρωτεύουσα τη Δευτέρα και την Τρίτη και οι αγορές παρακολουθούν στενά τις

εξελίξεις αυτές εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας και τις επιπτώσεις της στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

«Ο Τραμπ συνδέει την πολιτική του τύχη με τον δείκτη Dow Jones και η καλύτερη ελπίδα για τις συνομιλίες είναι ότι ο Dow να συνεχίσει να ολισθαίνει και αυτό πραγματικά δημιουργεί πολιτικά κίνητρα γι 'αυτόν», δήλωσε ο Pushan Dutt, καθηγητής οικονομικών και πολιτικών επιστημών στη σχολή επιχειρήσεων INSEAD.

Το κινεζικό υπουργείο εμπορίου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μια ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Αντιπρόσωπο Εμπορίου των ΗΠΑ Jeffrey Gerrish θα βρίσκεται στο Πεκίνο για να διεξαγάγει «θετικές και εποικοδομητικές συζητήσεις» με τους κινέζους ομολόγους τους. Οι παγκόσμιες αγορές ενισχύθηκαν μετά από αυτές τις ειδήσεις, εν μέρει λόγω των ελπίδων για πρόοδο στην τρέχουσα εμπορική διαμάχη.

Ωστόσο, ο Dutt ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι απίθανο να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία στο τέλος της εκεχειρίας των 90 ημερών, αν και πιθανότατα θα υπάρξει κάποια μικρή συμφωνία.

Πολλά από τα τρέχοντα ζητήματα που είχε η Ουάσινγκτον με το Πεκίνο συνεχίζονται εδώ και πολλά χρόνια, δήλωσε ο Dutt, προσθέτοντας ότι πολλά από αυτά είναι βασικά για την εθνική στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας.

Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι «η Κίνα θα δώσει κάποιες μικρές παραχωρήσεις, όπως έχει κάνει στο παρελθόν, είτε στη μεταφορά τεχνολογίας είτε στην πνευματική ιδιοκτησία, είτε στην πρόσβαση στην αγορά αγαθών και ενέργειας», ανέφερε. «Αυτό θα επιτρέψει στην κυβέρνηση του Τραμπ να δηλώσει τη νίκη και να προχωρήσει», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα