Η πανδημία «γέννησε» 20 νέους δισεκατομμυριούχους στην Ασία και οδήγησε στη φτώχεια 140 εκατ. ανθρώπους

Είκοσι νέους δισεκατομμυριούχους «γέννησε» η πανδημία στην Ασία, ενώ ταυτόχρονα, 140 εκατομμύρια άνθρωποι -σε όλη την ήπειρο- βυθίστηκαν στη φτώχεια.

Σύμφωνα με έκθεση της Oxfam, μέχρι τον Μάρτιο του 2021, τα κέρδη από τα φαρμακευτικά προϊόντα, τον ιατρικό εξοπλισμό και τις υπηρεσίες, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του Covid, είχαν μετατρέψει 20 ανθρώπους σε νέους δισεκατομμυριούχους, τη στιγμή που τα lockdown και η οικονομική στασιμότητα,

κατέστρεψαν τα προς το ζην εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο συνολικός αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκε σχεδόν κατά ένα τρίτο, από 803 τον Μάρτιο του 2020 σε 1.087 τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, και ο συλλογικός πλούτος τους αυξήθηκε κατά τα τρία τέταρτα (74%), σύμφωνα με την έκθεση.

Στην ίδια έκθεση αναφέρετε ότι το πλουσιότερο 1% κατείχε περισσότερο πλούτο από το φτωχότερο 90% στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι, το 2020, εκτιμάται ότι εξαφανίστηκαν 81 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και η απώλεια ωρών εργασίας ώθησε άλλα 22-25 εκατομμύρια ανθρώπους στην εργασιακή φτώχεια, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Εν τω μεταξύ, οι δισεκατομμυριούχοι της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά 1,46 τρισεκατομμύρια δολάρια, αρκετά για να παρέχουν μισθό σχεδόν 10.000 δολαρίων σε όλους όσοι έχασαν τη δουλειά τους.

Διαβάστε περισσότερα

Η Goldman Sachs θέλει να κρατήσει τα στελέχη της: Έξτρα bonus για το 1% με τις μεγαλύτερες αμοιβές

Αδελφοί Χατζηιωάννου (Sprider Stores): Στο σφυρί το «άγνωστο» ανάκτορο της Εκάλης (pics)

Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη: Κατατέθηκε στη Βουλή – Τι προβλέπει

Keywords
Τυχαία Θέματα