Η Michelin εξαγοράζει τη βρετανική Fenner για £1,2 δισ.

Τη συμφωνία εξαγοράς της βρετανικής εταιρείας Fenner ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία ελαστικών Michelin έναντι τιμήματος 1,2 δισ. στερλινών.

Η Michelin θα δώσει 610 πένες σε μετρητά για κάθε μετοχή της Fenner, κίνηση που αντιπροσωπεύει 31% premium στο κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή (467 πένες).

Η Fenner κατασκευάζει βιομηχανικούς ιμάντες και έλκει την καταγωγή της πίσω στο 1861. Απασχολεί πάνω από 5.000 υπαλλήλους σε 20 χώρες και λειτουργεί ουσιαστικά μέσω δύο τμημάτων – της Engineered Conveyor Solutions (ECS) και της Advanced Engineered Products.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τζίρο 655,4 εκατ. στερλινών γα τη χρήση που έληξε στις 31 Αυγούστου 2017 και υφιστάμενα προ φόρων κέρδη της τάξης των 43,3 εκατ. στερλινών.

Η Michelin, σύμφωνα με το MarketWatch, σημείωσε ότι οι μέτοχοι της Fenner δικαιούνται να λαμβάνουν μέρισμα όχι περισσότερο των 2,1 στερλινών ανά μετοχή, το οποίο θα ανακοινωθεί περίπου στις 25 Απριλίου.

Keywords