Η Κίνα μειώνει τους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα - Ράλι για τις μετοχές

Στη μείωση των δασμών για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα των Η.Π.Α πρόκειται να προβεί η Κίνα, όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά το συμβιβασμό που επιτεύχθηκε κατά τις εμπορικές συνομιλίες στην Αργεντινή.

Η πρόταση για μείωση των δασμών για τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ στο 15%, από το σημερινό 40%, έχει υποβληθεί στο υπουργικό συμβούλιο της Κίνας για αναθεώρηση τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Το

βήμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη και μπορεί να αλλάξει. Κορυφαίοι κινέζοι και Αμερικανοί εμπορικοί αξιωματούχοι μίλησαν τηλεφωνικά την Τρίτη, σηματοδοτώντας ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών για εμπορικά θέματα συνεχίζεται, παρά τη διπλωματικό επεισόδιο της σύλληψης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei.

Η αντίδραση των αγορών στο άκουσμα της είδησης ήταν άμεση, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών να επιδίδονται σε ράλι στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Ο κλάδος αυτοκινήτου στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 2,7%, σε μία από τις πλέον εντυπωσιακές επιδόσεις εδώ και μήνες.

Τον Ιούλιο, η Κίνα αύξησε τους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα στο 40%, στο πλαίσιο των αντιποίνων κατά των ΗΠΑ. Μετά από μια σύνοδο κορυφής για το εμπόριο στο Μπουένος Άιρες στις αρχές του μήνα, ο Τράμπ εκτίναξε τις παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανικές μετοχές με ένα tweet που ανέφερε ότι "η Κίνα συμφώνησε να αφαιρέσει τους δασμούς για τα εισαγόμενα αμερικανικά αυτοκίνητα", κάτι που η Κίνα δεν επιβεβαίωσε τότε.

Το "τιτίβισμα" του Trump ήρθε αφού συμφώνησε με τον πρόεδρο Xi σε μια ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στη σύνοδο της ομάδας των 20 στην Αργεντινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίνα, - Ράλι,kina, - rali