Η Κίνα εξάγει τη δική της βιομηχανία κατασκευής οχημάτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Σε μια φωτεινή, ανοιξιάτικη μέρα στο Άμστερνταμ, οι φαν των αυτοκινήτων μπήκαν μέσα σε μια παλαιά αποθήκη που τώρα είναι εκθεσιακός χώρος, για να τσιμπήσουν μικρά αρνίσια σουβλάκια και να απολαύσουν κοκτέιλ που προσέφερε η Lynk & Co. Το θέμα του event; Η εταιρεία παρουσίαζε το νέο υβριδικό της SUV.

Αυτό που φάνηκε σαν ένα ακόμη λανσάρισμα ενός νέου οχήματος ήταν στην πραγματικότητα κάτι περισσότερο: Η εξωστρεφής πλευρά για την παγκόσμια φιλόδοξη αυτοκινητοβιομηχανία

της Κίνας. Για πρώτη φορά, ένα αυτοκίνητο με κινεζική επωνυμία θα κατασκευαστεί στη Δυτική Ευρώπη και θα διατεθεί προς πώληση εκεί, με απώτερο στόχο την εμφάνισή του και στις αντίστοιχες εκθέσεις των ΗΠΑ.

Αυτό είναι το βασικό σχέδιο του δισεκατομμυριούχου Li Shufu, ο οποίος έχει εκτοξευτεί από την ίδρυση του Geely Group με αντικείμενο την κατασκευή ψυγείων στη δεκαετία του '80 με την ιδιοκτησία της Volvo Cars, της βρετανικής εταιρίας παραγωγής αυτοκινήτων Lotus, της London Black Cabs και του μεγαλύτερου ποσοστού της Daimler AG. Ο Λι αποτελεί την αιχμή της φιλοδοξίας της Κίνας να μπει σφήνα μεταξύ των τριών μεγάλων κατασκευαστών οχημάτων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας - των Η.Π.Α., της Γερμανίας και της Ιαπωνίας, έτσι ώστε να γίνουν οι Big Four.

"Θέλω όλος ο κόσμος να ακούσει την «κακοφωνία» που παράγει η Geely και άλλα αυτοκίνητα που έχουν γίνει στην Κίνα", δήλωσε ο Li στο Bloomberg News. "Το όνειρο της Geely είναι να γίνει μια παγκοσμιοποιημένη εταιρεία. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βγούμε από τη χώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα