Η Κίνα αυξάνει το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων σημείωσαν άνοδο το τρίτο τρίμηνο του 2017, κυρίως λόγω της έντονης ζήτησης από την αγορά της Κίνας.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας και υβριδίων, ξεπέρασαν τα 287.000 τεμάχια το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, μια επίδοση κατά 63% υψηλότερη από το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και κατά 23% υψηλότερη από το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από το Bloomberg New Energy Finance

(BNEF). Η Κίνα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων καθώς η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων διπλασιάστηκε εν μέσω κυβερνητικών προσπαθειών για την καταπολέμηση της ρύπανσης.

"Η κινεζική κυβέρνηση είναι σε μεγάλο βαθμό επικεντρωμένη στην προώθηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων", δήλωσε η Aleksandra Ο' Donovan, ανώτερη αναλύτρια στον κλάδο μεταφορών στο BNEF και μια από τους συντάκτες της έκθεσης. "Ένας λόγος για αυτό είναι τα τοπικά επίπεδα μόλυνσης στις πόλεις και ένα δεύτερο είναι η ανάγκη που έχει η Κίνα να οικοδομήσει εγχώρια πρότυπα, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική διεθνώς σε αυτή την αγορά".

Η BNEF αναμένει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων θα ξεπεράσουν το 1.000.000 τεμάχια φέτος για πρώτη φορά. Η αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων αρχίζει να αυξάνει με ταχύτητα, καθώς η υποδομή της φόρτισης καθίσταται πιο προσιτή και οι κατασκευαστές αναπτύσσουν μοντέλα με μεγαλύτερη εμβέλεια οδήγησης. Το 2017, πολλές γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες από την Jaguar Land Rover έως τη Volvo Cars ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να παρουσιάσουν τις ηλεκτρικές εκδόσεις των οχημάτων τους στην αγορά τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα