Η Γέλεν στέλνει το δολάριο σε χαμηλό 10 μηνών

Πτώση έναντι και των 10 ανταγωνιστικών νομισμάτων σημείωσε το δολάριο, μετά τα σχόλια από τη πρόεδρο της Fed, Τζάνετ Γέλεν, για τον πληθωρισμό που έκαναν τους επενδυτές να χαμηλώσουν τις προσδοκίες τους για τον ρυθμό αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot βρέθηκε στο χαμηλότερο σημείο από τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά την ομιλία της Γέλεν στο αμερικανικό Κογκρέσο κατά την οποία επισήμανε: «υπήρχε αβεβαιότητα για

το πότε και πόσο μπορεί να ανταποκριθεί ο πληθωρισμός στην αυστηρότερη χρήση των πόρων». Το ευρώ ηγήθηκε των κερδών, λόγω των προσδοκιών ότι η ΕΚΤ ίσως να στείλει επιθετικά μηνύματα στη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας, ενώ την ίδια ώρα ο Ian McCafferty της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε στους Times ότι είναι υπέρ της ταχύτερης αποδέσμευσης από τη νομισματική χαλάρωση.

«Η Γέλεν έκλινε ελαφρώς προς την κατεύθυνση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής δεδομένων και των στοιχείων περί χαμηλού πληθωρισμού», δήλωσε ο Bipan Rai, αναλυτής μακροοικονομικής ανάλυσης της Canadian Imperial Bank of Commerce. «Αυτό σημαίνει ότι το δολάριο των ΗΠΑ θα πρέπει να κινείται αμυντικά, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών θα δυσκολευτούν να ξεπεράσουν στο επίπεδο του 2,40% βραχυπρόθεσμα». Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς
έχασε 1 μ.β. στο 2,31% μετά την πτώση κατά 4 μ.β. την Τετάρτη.

Το δολάριο σημειώνει πτώση 0,2% έναντι του γεν στα 112,97, έναντι του ευρώ υποχωρεί κατά 0,2%, με το ευρώ να ενισχύεται στο 1,1434, ενώ η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,1% στο 1,2897 δολάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα