Η Εταιρική Υπευθυνότητα επιδρά θετικά στην οικονομική απόδοση των εταιρειών


Τα αποτελέσματα της έρευνας του Κέντρου Αειφορίας (CSE) δημοσιεύθηκαν στο αμερικάνικο Forbes, ένα από τα διεθνώς πιο έγκυρα Μέσα Ενημέρωσης, και αναδεικνύουν τις Τάσεις στην Εταιρική Υπευθυνότητα στη Βόρεια Αμερική και στον Καναδά για το 2017.

Το δημοσίευμα αφορά συνέντευξη του Προέδρου του Κέντρου Αειφορίας (CSE) κ. Νίκου Αυλώνα για την πρόσφατη έρευνα, η οποία πραγματοποιείται ετησίως από το Κέντρο Αειφορίας με σκοπό να αποτυπώνει τις νέες τάσεις και τελευταίες πρακτικές των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Ένα από τα πιο σημαντικά

ευρήματα της καινοτόμου έρευνας για τις Fortune 500 εταιρείες είναι η θετική επίδραση της εταιρικής υπευθυνότητας στα συνολικά οικονομικά τους αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι εταιρείες αναγνωρίζουν τη σημασία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής βιωσιμότητας, καθώς και της εκπόνησης Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας που περιλαμβάνει συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους. Ως αποτέλεσμα, βελτιώνεται σημαντικά η φήμη τους και αυξάνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών, των μετόχων και των πελατών.

Η αυξανόμενη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στην Εταιρική Υπευθυνότητα επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Αειφορίας στην Ελλάδα, που θα δημοσιοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2018 και δείχνει αισθητή βελτίωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη χώρα μας, παρά την εκτεταμένη οικονομική κρίση, με αύξηση 36% στην έκδοση Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας από τις ελληνικές επιχειρήσεις σε σχέση με το 2012.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε πρόσφατα events του CSE στη Ν.Υόρκη και στο Τορόντο, ενώ τα αποτελέσματα για την Ελλάδα θα παρουσιαστούν τον Ιανουάριο του 2018.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Αειφορίας (CSE) είναι επίσημος εκπαιδευτικός συνεργάτης του GRI στην Ελλάδα και οργανώνει μια σειρά από προγράμματα όπως το The New GRI Standards Certified Training on Sustainability Reporting στις 12-13 Φεβρουαρίου 2018 και το Certified Sustainability (CSR) Practitioner Program, Advanced Edition 2018 στις 26-26 Μαρτίου 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα